Cyberpunk 2077'nin Steam'deki Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Dudak Uçuklatıyor

Rekor üstüne rekor

CD Projekt Red'in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, geçtiğimiz saatlerde resmi çıkışını gerçekleştirdi. Oyunun çıkışı ile birlikte oyuncuların tamamı Steam hesaplarına koşmuş gibi görünüyor.

Öncelikle Cyberpunk 2077'nin Twitch izlenme sayılarını incelemekte fayda var. Oyuna erken erişim imkanı bulan yayıncıları izleyen kişilerin sayısı son iki günde 1.13 milyona ulaşarak zirve yaptı. Oyunun resmi çıkışını gerçekleştirmesinin ardından bu sayının hızla düştüğünü görebiliyoruz.

Oyunun çıkış saatinden itibaren eş zamanlı oyuncu sayısı ise rekor kırmayı başarıyor. İlk birkaç saatinde 800.000 rakamını geçen Cyberpunk 2077, yaklaşık 5 saat kadar önce 1.003.264 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşarak rekor kırdı. Satırları yazdığım esnada oyunda 800.000 kişinin bulunduğunu görebiliyorum.

"Singleplayer" oyunlar kategorisinin zirvesinde uzunca bir süredir Fallout 4 bulunuyordu. Çıkış gününde 472.962 eş zamanlı oyuncuya ulaşan Fallout 4'ün rekoru böylece kırılmış oldu. Tüm zamanların en yüksek eş zamanlı oyuncu rakamlarına ulaşan oyun unvanı ise hala PUBG'ye ait.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum