Dark and Darker Mobile - Açık Beta İzlenim

Extraction dediler ama çıkamıyorum… ÇIKAMIYORUM!

Dark and Darker Mobile çıksın oynayacağım, vallahi çok pis fena oynayacağım dedikten sonra Açık Beta'nın çok yoğun ve olaylı bir döneme gelmesi bence bana karşı bir komplodur. Yıldızlar peş peşe dizilmemiş, dileklerim tutmamış ve en zor anımda büyülü bir şekilde çıkagelmesi gereken peri annem büyük ihtimalle Şeyseller'de tatil yaparken ben bu incelemeyi nasıl bitirdim; oynat bakalım.

Balık tutarak.

Şaşırdığınızı görebiliyorum ama ciddiyim. KRAFTON en son biz işin mutfağında DnDM konuşurken bir sonraki betada birkaç değişik şey ekleyeceklerini söylemişlerdi. Büyücü sınıfından oynanabilir karakter de bunlardan biriydi mesela, ki ona da değineceğiz. Ama  balık tutma işini ben tamamen unutmuşum. Ha doğal olarak, “Abi ne yapacağım balığı, zindanıma girer çıkarım paşa paşa,” diyordum o aralar çünkü.

Dark and Darker Mobile bir balık tutma oyunudur!

DnDM'deki balık tutmayı Stardew Valley'dekine çok benzettim. Bu nedenle kiminizin tadını kaçıracağını tahmin ediyorum. Sağlık olsun, accik sağa accik sola yapa yapa ne idüğü belirsiz balıklar tutmak gibi bir keyfim var. Oyunda Tutorial'dan kazandığınız parayla, 50 altına satın alabiliyorsunuz bir balık oltası. Sonra ver elini köydeki göl. Sırf her girdiğimde balığa sardığım için oyunu inceleyemeyecektim neredeyse.

Allahtan Açık Beta herkese açıldığında ilk girdiğimde bir baktım, gölün etrafında rahat 5 - 6 kişi haldır huldur balık tutuyor. World Chat'te “how fish, i want fishing” yazan insanlar falan var. Dedim, oh, bir ben değilmişim.

Fakat pek şaşırmadığım bir nokta Büyücü klasının çok tercih edilmemiş olduğunu görmekti. Ben diğer sınıfları oynadığım için tercihimi Büyücü'den yana kullandım. Fakat menzilli bir karakter oynamak az buçuk bıçak sırtında hissetmenize sebep oluyor.

3 büyü seçeneğiniz var ilk başta. Biri yüksek kuvvetli, geç yenilenen bir büyü. İkincisi 4-5 atımı bulunan, ok gibi düşünebileceğiniz bir tek hasarlık büyü. Bir tane de 3-4 saniye boyunda devamlı hasar veren bir büyünüz var.

Tabii büyü asanız yanında bir de kılıcınız var, olur da yakın menzilde köşeye kıstırılırsanız diye ama tabii bir yakın dövüş sınıfı kadar kuvvetli vurmayı beklemeyin bu kılıçla. Yine de, her şeye karşın yanımıza böyle bir savunma mekanizması verilmiş olmasını sevdim ben. Büyücü de seçseniz sadece uzun menzile tıkılı kalmıyorsunuz. İster istemez üstünüze üstünüze gelen düşmanlar ve oyuncular oluyor çünkü.

Peki akıyor mu? Haşırt huşurt soyuyor muyuz zindanları?

Vallahi arkadaşlar Büyücü’ye alıştıktan sonra kaybettiğimden çok kazandığımı söylemekten mutluluk ve gurur duyuyorum.

Ve size tek yapmanız gerekeni söylüyorum: Kazanamayacağınız PvP savaşlara GİRMEYİN.

Düşmanları kesersiniz. Orada sıkıntı yok. Ama karşınızdaki oyuncu az buçuk daha iyi oynuyorsa sizi indirir yere, acımaz. O nedenle ilk başlarda biraz etrafı kolaçan edin, başka oyuncu görürseniz çok yanaşmayın. PvP karşılaşmaların çoğunluğu bir tarafın ölümüyle sonuçlanıyor.

Kısacası oynanış konusunda Dark and Darker Mobile’ın çalışan bir sistemi var zaten ve bunu bozmamış KRAFTON bu Açık Beta’da da. Bundan önce Kore’de oynadığımızda da detaylıca yazmıştım, gene kafanızı kurcalamayacağım.

Dark and Darker Mobile extraction türünü sevenler için mobilde harika bir opsiyon olarak Türkiye’de de Açık Beta olarak indirmeye açıldı. Olur da balık tutarken yan yana poz vermek isterseniz kızıl saçlı Büyücü karakterim ve ben sizleri bekliyoruz sunucularda efenim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum