Dark Souls: Prepare to Die Edition'ın PC Sunucuları Açılmamak Üzere Kapandı

Dark Souls II ise yeniden çevrimiçi

Bu yılın Ocak ayında, Elden Ring çıkmadan bir süre önce PC'de her üç Dark Souls oyununun da sunucuları "geçici bir süre için" kapatılmıştı. Bandai Namco ve From Software bunu güvenlik sorunlarına bağlamış, bazı hacker'ların bu sunucular üzerinden diğer kullanıcılarının bilgisayarına erişebildiğini kabul etmişti.

PC'de Dark Souls oyunlarının tümü de aynı sistemi kullandığı için tüm oyuncuların sunucuları kapatılmış ve PvP devre dışı bırakılmıştı.

Ağustos ayında ilk olarak yedi ayın ardından Dark Souls 3 geri döndü, ama bu geri dönüş kısa sürdü ve eylül ayında sunucular yine kapandı.

Şimdiyse Bandai Namco'dan tatsız bir haber geldi.

"2012 yılında çıkan Dark Souls: Prepare to Die Edition'ın PC versiyonu için, yaşlanmış sistemden ötürü online servisleri destekleyemeyeceğimizi tespit etmiş bulunuyoruz. Bu uzun bekleyiş için özür dileriz ve bu konuda anlayışınıza sığınırız" diyor mesajda. "Çıkışından beri Dark Souls oynayanlara teşekkür ederiz" demeyi de ihmal etmemişler.

Dark Souls Remastered'ın PC versiyonunun online servislerini restore etme çalışmaları ise sürüyormuş.

Dark Souls II: Scholar of the First Sin'in DX11 versiyonunun ise online özellikleri açılmış durumda. DX9 versiyonu ise ileriki bir tarihte açılacakmış.

Sabırla Dark Souls: Prepare to Die Edition bekleyenler için kötü bir haber, zaten tweet'e yazılan yorumlarda da oyuncuların bu durumdan ne kadar hoşnutsuz olduklarını görebilirsiniz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
25 Ekim 2022 20:21

2012... Daha dün gibi aklımda... Ne çabuk geçmiş zaman... Kapanmasının vakti gelmişti belki de... Neyse ki konsol versiyonlarında bir sıkıntı yok. Nereye koymuştum PS5'i? Hah şurada, masanın üstünde. Gel bakayım sen şöyle bir.

Parolamı Unuttum