Dave Gilbert Yeni Projesi Old Skies'ı Duyurdu

Wadjet Eye Games'ten yeni bir adventure oyunu

Son yılların en başarılı adventure oyunu geliştiricisi ve yayıncılarından biri olan Wadjet Eye Games, yeni oyunu Old Skies'ı duyurdu. Dave Gilbert'ın başında olduğu oyun Unavowed ve Blackwell serileriyle aynı evrende geçen, zamanda yolculuk temalı bir macera.

Old Skies'ın fikri Gilbert'ın 2019 yılında farklı bir takma isimle katıldığı game jam'de ortaya çıkmış. Gilbert sonrasında bu fikri işleyerek uzun bir macera oyununa dönüştürmüş; oyunda New York City'nin yedi farklı zaman dönemindeki hallerini göreceğiz. Yaldızlı Çağ'dan başlayarak Alkol Yasağı Dönemi'ne, 11 Eylül arifesine kadar çok farklı zamanlara gideceğimiz oyun PC, Nintendo Switch, Mac ve Linux için çıkacak.

İlk bakışta en çok dikkatimi çeken şey, Wadjet Eye'ın bu sefer piksel artı bir kenara bırakıp yüksek çözünürlüğe geçiş yapmış olması. Oyun 1920x1080 grafiklere sahip (bunun Unawoved'un üç katı olduğunu söylüyor ki doğru).

Oyunda ölmek mümkün olacak (aynı eski Sierra oyunlarında olduğu gibi). Ama işin içinde zaman yolculuğu olduğundan tekrar deneyebileceğiz, yani ölüm bu oyunda bir son değil. Bu da yine Wadjet Eye Games'in yayınladığı Strangeland'i anımsattı bana.

Old Skies'ın demosu 13 Haziran'da başlayacak Steam Next Fest'te olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum