David Bowie Hayata Gözlerini Yumdu

Hoşça kal Yıldız Adam

Ünlü şarkıcı David Bowie, yaklaşık iki yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Rock, New Age, elektronik ve pop müzik gibi dönemine göre çok farklı alanlarda eserler veren David Bowie özellikle uzaya ve bilimkurguya olan ilgisiyle tanınırdı. 2001: Bir Uzay Efsanesi’nden esinlenerek yazdığı Space Oddity’de Major Tom adlı hayali bir astronotun başından geçen maceraları anlatır örneğin. Tom daha sonra sanatçının başka şarkılarında da karşımıza çıkar. “İkinci benliğim” olarak nitelendirdiği, uzaylıların sözcüsü olduğunu iddia eden hayali rock yıldızı Ziggy Stardust ise hem görünüşü hem de şarkıları açısından Bowie’nin en çok akılda kalan karakteridir muhtemelen.

David Bowie kariyeri boyunca The Man Who Fell to Earth, Labyrinth, The Prestige gibi pek çok fantastik ve bilimkurgu filminde de yer almıştır.

Biz oyuncularsa onun farklı bir yanını daha hatırlıyoruz elbette. Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls’un yapımcısı Quantic Dream’in ilk oyunu olan Omikron: The Nomad Soul’dan… Bowie bu oyunda hem oyun içi karakter olarak yer almış, hem oyundaki müzik grubunun solistini canlandırmış hem de Omikron’a özel bir albüm yazmıştır.

1960’lardan beri müzisyenlik ve oyunculuk yapan David Bowie’nin son albümü Blackstar’ın piyasaya sürülüşünden ve de doğum gününden iki gün sonra evinde, tüm aile fertleri yanındayken huzurla öldüğü belirtiliyor. Kendisini saygıyla anıyor, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum