Days Gone'ın Yeni Videosu Havanın Oynanışa Etkisini Gösteriyor

Days Gone dinamik dünya nasıl olur gösteriyor

Öncelikle hafızamızı tazelemek için Days Gone'un E3 2017'de yayınlanan videosunu bir kez daha seyredelim mi? Çünkü haberimiz tamamen bununla alakalı. Sony E3'te aslında bir Days Gone videosu daha göstermişti ama bunu kapalı kapılar ardında yapmıştı. Bu video, bizim izlediğimiz videonun alternatif versiyonuydu ve amacı da değişen hava şartlarının oynanışa olan etkisini göstermekti.

Şimdi ilk videoyu izlediyseniz aşağıdaki ikinci videoyu da seyredin ve farklar üzerinde konuşalım.

Gördüğünüz gibi ilk videonun aksine bu sefer hava yağmurlu değil, karlı. Ayrıca tüm olaylar gece değil gündüz gerçekleşiyor ve dolayısıyla hava durumu ve saatteki değişim oyunda meydana gelen şeyleri de etkiliyor. Örneğin ilk videonun 1:10 dakikasında gece ortaya çıkan kurtların bir cesedin başına üşüştüklerini görmüştük ve bu kurtlar bizi kovalamaya başlamıştı. Haliyle kurtlarla meşgul olduğumuzdan düşmanların kurduğu pusuyu fark edememiştik. Bu sefer kurtlar ortada yok, gündüz vakti cesedin tepesinde sadece kuşlar var ve Deacon St. John bu sayede düşmanların kurduğu pusuya yakalanmıyor.

Days Gone'ın bu alternatif videosu oyun dünyasının nasıl değişebildiğini ve oyuncuların bu dinamik senaryo sayesinde her seferinde nasıl farklı bir deneyim yaşayabileceğini göstermiş oluyor. Hava koşulları yalnızca meydana gelen olayları değiştirmekle kalmıyor, oyunun mekaniklerini de etkiliyor. Deacon St. John karlı havada motor kullanırken daha çok zorlanıyor, ayrıca karlı hava oyundaki zombi benzeri Freaker'ların güçlerini ve büyüklüklerini de arttırıyor.

Sony, yayınladığı bir fragman videosunda Days Gone'un çıkış tarihini 29 Aralık olarak göstermişti ama bu resmi bir bilgi değil. Çıkış tarihi ne olursa olsun SIE Bend Studio'nun PlayStation 4'e özel olarak hazırladığı oyunun büyük bir hit olacağını düşünüyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum