Days Gone'ın Yönetmeni, İndirim Kovalayan Oyuncuları Eleştirdi

Devam oyununun gelmemesinin suçlusu belli oldu

Bloomberg'den Jason Schreier'in Days Gone'ın devam oyunu planlarının Sony tarafından kabul görmediğini yazması üzerine gözler Days Gone'ın geliştirici ekibine çevrilmişti. Days Gone'ın kreatif direktörü ve yazarı John Garvin'e göre bunun en büyük sebebi, oyuncuların oyunu çıkışında tam fiyattan satın almamasıymış.

Garvin özetle "hem çıkışında oyunu almıyor, indirim kovalıyor, sonra da devam oyunu olmayınca söyleniyorsunuz" diyor :)

God of War'un yaratıcısı David Jaffe'nin YouTube yayınına konuk olan Garvin, "bu fikrim çoğu kişiyi sinirlendirebilir ama bir oyun seviyorsanız, lanet olası tam fiyatından satın alın! Oyuncuların 'oyunu indirimde aldım, PS Plus yoluyla aldım falan dediğini görüyorum. Demek istediğim şu ki eğer oyunu çıkışında desteklemezseniz, kalkıp da devam oyunu gelmiyor diye söylenmeyin. God of War çıkışında milyonlar sattı, Days Gone ise bunu yapamadı. Tüm bunları bir geliştirici olarak şahsi fikrim olarak söylüyorum."

Garvin 2006 yılındaki Syphon Filter: Dark Mirror'ın büyük ölçüde korsan indirilmesine ne kadar sinirlendiğini de anlatıyor ve bir kez daha oyuncuların oyunu tam fiyatından almasının geliştiricileri doğrudan desteklediğini söylüyor.

Garvin'in düşünceleri bana biraz anlamsız geldi. Hiç kimse oyunu çıkış gününde almak zorunda değil, sonradan alıp da beğenebilir ve devam oyunu olmasını da isteyebilir. Sonuçta herkesin böyle bir hakkı var. "Ya oyunu çıktığı gün alırsınız, ya da çenenizi kaparsınız" yaklaşımı biraz fazlaca sinirle söylenmiş gibi duruyor.

YORUMLAR
cavegamer3530
21 Nisan 2021 16:16

:D Önce bi yaptıkları oyuna baksın, oyun ilk çıktığında base ps 4 te iyi çalışmıyor deniyordu beklentimde yoktu zaten almamıştım bu ay ps plus bedava verdi diye indirip baktım 2 saat oynayıp kapattım herkesin fikri kendine gerçi ama ben beğenmedim çıkarmasınlar devam oyunuda çokta sikimde değil.

creepylord
20 Nisan 2021 10:39

:D:D:D:D Kendi ağzıyla söylüyor, birde GoW milyonlar sattı diyor. GoW nerede sen neredesin. Tam fiyattan alınacak kalitede oyun çıkar alsın millet. Ya da oyunun ederi neyse o fiyattan satışa sunulmasını sağla. Boş yapmış. Gaza gelmiş, geri vites yapma ihtimali yüksek.

Feyling
20 Nisan 2021 10:16

Lol 

Steam'e gelince bi bakarım diyordum ama yok kalsın. 60 birim para gerçekten yurt dışında bile oldukça yüksek bi rakamken, yayıncılar 70 birimi ittirmeye kasarken hangi yüzle day one alın almazsanız konuşmayın çekiyor anlamıyorum. Yürüsün gitsin.

yusufulas
19 Nisan 2021 17:03

O zaman oyuncuları değil oyunları satmak için indirim yapanları suçlasın bir zahmet. Anlaştıkları firmalar oyun çıkışından 1 ay sonra indirime sokuyor oyunları genelde. Tam fiyattan oyun alanları firmalar keriz yerine koyuyor aslında.

İses
19 Nisan 2021 16:58

Tam bir desbotizm kafası oyun fiyatlarında indrim olutorsa demek o fiyattan da satılabilir.

Parolamı Unuttum