DayZ Sahipsiz Kaldı, Yapımcı Dean Hall Firmadan Ayrıldığını Açıkladı

Bakalım DayZ bundan nasıl etkilenecek?

Dün, Eurogamer çok ilginç bir bomba patlattı. Oyun dünyasında özel bir içerik paylaşılmasına çok alışkınız artık, ama bir istifa haberinin özel olarak paylaşılması da ilginç oluyor.

Eurogamer’ın yaptığı habere göre DayZ’nin başındaki Dean Hall (Ki kendisini forumlarda Rocket olarak tanıyor olabilirsiniz), Bohemia’dan ayrılmayı planlıyormuş. Tabii bugün ya da yarın değil ama yıl sonuna kadar. Tabii bu, DayZ hayranlarının çok da hoşuna giden bir haber olmadı.

Zaten Hall da bunun farkında, kendisi de etrafta bununla ilgili kopacak (hatta başlamış olan) kıyametin farkındaymış. Bunun benzerini Notch’ta (Minecraft’ın yapımcısı Markus Notch Persson) da gördüğümüzü söylüyor bu sebeple.

Hatırlarsanız Notch da Minecraft’ın baş tasarımcı koltuğundan kalkıp başka bir projenin peşinden gitmişti.

DayZ konusuna dönersek, Hall DayZ’den tümüyle kopmayacağını söylüyor ama, bunun ne kadar gerçekçi olduğu konusunda şüpheler var. Bohemia onun stüdyosu olmadığı için, asla burayı tam olarak evi şeklinde tanımlamamış. Bir de asıl derdi, hayallerinin peşinden koşmak. Zaten en ağır sözler burada geliyor:

“Bence DayZ temelinden hatalı bir konsept. Bunun hep farkındaydım. Ve asla da benim içinde olmasını istediğim kıvılcıma sahip o mükemmel, o başarılı çoklu oyuncu deneyimi olamayacak.”

Şimdi DayZ için verdiğiniz paralara kaşınızı kaldırarak bakıyor olabilirsiniz.

PEKİ DAYZ NE OLACAK?

Burada asıl soru, DayZ’nin başına ne geleceği. Zaten oyunun geliştirilmesi için çalışan bir takım var. Hall, bu takıma liderlik ediyordu sadece. Ama bu takımın an itibariyle zaten ellerinde bolca iş yükü de bulunuyor. Hall’ın da yılın sonuna kadar planlamaya ve idareye devam etmesi olayın çabucak yıkılmayacağını düşündürüyor.

Ama Bohemia, bu takımı alıp ARMA’ya ya da başka bir projeye yönlendirmeyi seçerse, DayZ de alfadan çıkamayan oyunlar arasına katılmaya hak kazanabilir.

Bu arada bütün bu durum, bize Erken Erişim konusunda ne kadar dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor resmen.

Unutmayın, oyunun Erken Erişim’deki hâli sizi bir nebze de olsa memnun etmiyorsa, sadece verilen sözler için para verip alıyorsanız siztemin ters köşesine yatmanız çok mümkün demektir. Alışverişlerinizde buna dikkat edin, çoğunluğun yaptığı “ucuzlamış oyun, alayım kenarda dursun” hatasına sık sık düşmeyin. Özellikle Erken Erişim oyunlarında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum