DC'nin New Gods Filminde Darkseid ve Female Furies De Olacak

Yeni Tanrılar DCEU'yu kurtarabilir mi?

Warner Bros./DC ortaklığının yeni filmlerinden birisi olacak olan New Gods ile ilglili henüz çok fazla bir şey bilmiyoruz. Filmin yönetmenliğini daha önce 2014 yılında vizyona giren Selma filmiyle büyük işler başarmış Ava DuVernay yapacak. Senaryo ise yine yönetmen Ava DuVernay ve Tom King tarafından yazılıyor. DC hayranlarının bu filmden beklentisi yüksek. 

Tıpkı Marvel'ın Eternals'ı gibi çizgi roman efsanesi Jack Kirby tarafından yaratılan New Gods, ilk kez 1971 yıllında yayınlandı. Birbirine tamamen zıt iki uzaylı ırkın mücadelesini anlatan New Gods'ı daha önce Superman: The Animated Series ve Young Justice animasyon dizilerinde de gördük. New Gods'ın muhtemelen en bilinen karakteri ise Darkseid. Filmde Darkseid'i göreceğimiz ise onaylandı.


Filmin yönetmeni Ava DuVernay, Twitter hesabından yaptığı soru-cevap etkinliğinde gelen Darkseid sorusuna olumlu cevap verdi. Filmde ayrıca DC'nin Female Furies ekibi de yer alacak. Darkseid'ın özel muhafızları olan ve sadece kadınlardan oluşan ekipte Artemiz, Gilotina, Mad Harriet, Big Barda, Bloody Mary ve Bernadeth gibi karakterler yer alıyor. Ava DuVernay, Female Furies'in de filmde olacağını doğruladı. Gelen soru üzerine "Kendisine saygısı olan hangi Barda hayranı Female Furies'i dahil etmez ki?! Onları büyük bir merakla bekliyorum" cevabını verdi. 

new gods

Filmle ilgili daha önce açıklamalarda bulunan yazar Tom King ise Ava DuVernay ile çalışmaktan büyük bir keyif aldığını açıklamıştı. "Bu duruma ne denir ki? O tamamen bir eğlence, harika birisi. Kesinlikle ego sahibi değil. Beni bir gün dışarı davet etti ve hangi ekiple çalışmak istediğimi sordu. DuVernay'ın yapmak istediği şey Jack Kirby'i tanıyan insanları bir araya getirmek. Bu konuşmadan bir hafta sonra onunla çalışmaya karar verdim." diyerek filmde Jack Kirby'nin orijinal hikayesinin önemli bir rol oynayacağını belirtmişti. 

Marvel Sinematik Evreni'nin The Eternals'ı çıkaracağı dönemde DC'den böyle bir hamle gelmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Zira filmler arasında ciddi bir kıyas yapılacaktır. Jack Kirby tarafından yaratılan iki benzer hikayeyi geçmiş tecrübelerine dayanarak çekecek olan MCU biraz daha önde gözüküyor. Ancak yönetmen Ava DuVernay ve usta yazar Tom King ile birlikte DCEU da oldukça iddialı. Bakalım hangi film Jack Kirby'nin mirasını daha iyi yansıtmayı başaracak?

Muhtemelen DCEU'nun öncesinde (pek bir sonrası olduğunu da sanmıyorum, özellikle The Batman filmiyle birlikte Batman'in de bir reboot yiyeceğini düşünürsek...) geçecek olan New Gods filmiyle ilgili herhangi bir oyuncu açıklaması yapılmış değil. Filmin vizyon tarihi de henüz açıklanmadı.

YORUMLAR
zikinu
31 Temmuz 2019 18:35

Başlıkta female 'furries' yazıyor. Bi an "ulan buraya da mı bulaştılar" demedim değil. 

Parolamı Unuttum