Dear Esther: Landmark Edition, Yarına Kadar Steam'de Bedava

10. yıldönümü hediyesi

The Chinese Room tarafından geliştirilen ve 14 Şubat 2012'de yayınlanan Dear Esther, bu sene 10. yıldönümü kutluyor. Çıktığı zamanı açıkçası daha dün gibi hatırlıyorum, "yürüyüş simülasyonu" türüne damga vuran oyunlardan biri olmuştu ve müthiş görseller ve keyifli müzikler eşliğinde aşk, kayıp, suçluluk ve kefarete dair harika bir hikaye anlatmıştı.

Oyungezer'in 52. sayısında incelemesi yayınlanan Dear Esther için bakın Eren Okka ne demiş:

Muğlak öykülere dair kendi teorilerini üretmeyi sevenler için Dear Esther oyun dünyasında bulunmaz bir nimet. Sonunda belki ekrana boş boş bakacak, bitip bitmediğinden emin olamayacak, bir açıklama uğruna internette sarılacak, zihninizdeki jetonlar tek tek düştükçe iyiden iyiye tatmin olacaksınız. Eminim bu öykü doğrudan anlatılmış olsaydı aynı etkiyi yaratamazdı.

O yıl Görsel Sanatta Mükemmelik, En İyi Hikaye Kullanımı, Görsel Tasarım gibi ödüller kazanan Dear Esther'in Landmark Edition versiyonu 16 Şubat günü saat 18:00'e kadar Steam'den ücretsiz olarak alınabilecek.

Farklı bir hikaye deneyimlemek istiyorsanız tür hakkındaki ön yargılarınızı bir kenara bırakıp bu oyunu denemenizi öneririm.

The Chinese Room, 1 Mart'ta yeni oyunu Little Orpheus ile oyuncularla buluşacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum