Deathloop ve Ghostwire: Tokyo’nun PS5’e Özel Çıkış Anlaşması Devam Ediyor

Microsoft, değişiklik düşünmüyor

Microsoft’un ZeniMax hamlesi oyun dünyasında taşları yerinden oynattı desek yeridir. Özellikle Bethesda başta olmak üzere ZeniMax bünyesinde bulunan stüdyoların oyunlarının da artık birer Microsoft markası haline geldiğini düşündüğümüzde, meselenin ne kadar ciddi olduğunu daha net bir şekilde görebiliyoruz.

Bu satın alım sonrasında Microsoft’un varlıkları arasına dahil olan ve önümüzdeki dönemde çıkış yapması beklenen bazı oyunlar da var. Duyurulan oyunlar arasında ilk aklıma gelenler Bethesda’nın The Elder Scrolls 6 ve Starfield, Arkane Studios’un Deathloop ve Tokyo Gameworks’ün Ghostwire: Tokyo oyunları oldu.

Bu oyunlardan ikisi ile ilgili özel bir durum söz konusu; hem Deathloop hem de Ghostwire: Tokyo PlayStation 5’e özel olarak çıkış yapacağı ilan edilen oyunlardı. Dolayısıyla Microsoft’un bu markaları bünyesine katmasından sonra bir değişiklik olup olmayacağı da merak edilmekteydi. Phil Spencer, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportajda bu konuya da açıklık getirmiş. Spencer; iki oyun için Sony ile yapılan anlaşmanın geçerli olduğunu, her iki oyunun da yeni nesil konsollarda PS5’e özel olarak çıkış yapacağını ifade ediyor.

Phil Spencer’ın önümüzdeki döneme ilişkin de bir değerlendirmesi var; “Gelecekte çıkacak Bethesda oyunları Xbox, PC ve ‘diğer konsollar’ için çıkış yapacak, bunu her bir oyun için ayrı ayrı değerlendireceğiz” minvalinde bir açıklama yapıyor bu konu hakkında.

Uzun lafın kısası, Deathloop ve Ghostwire: Tokyo sayesinde PS5’e özel çıkış yapan Microsoft oyunları göreceğiz; hiç aklınıza gelir miydi :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum