Deep Silver'ın Yeni Oyunu Chorus, İsmiyle Kafa Karışıklığı Yarattı

Muhtemelen isim değişikliği gerekecek

Dragon Age yazarlarından David Gaider, geçen sene Ekim ayında yeni oyununu duyurmuştu ve bu oyun bir müzikal macera oyunu olan Chorus: A Musical Adventure Game'di. Hatta oyunun fonlanması için bir Fig kampanyası başlatılmıştı ve hedeflenen 600 bin dolarlık fonun da üzerine çıkmayı başarmışlardı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen Inside Xbox etkinliğindeyse ilginç bir durumla karşılaştık çünkü orada da Deep Silver yeni oyununu duyurdu ve o oyunun ismi de Chorus'tu. Bir bilim-kurgu nişancı oyunu olan Chorus, Deep Silver FISHLABS tarafından geliştirilip Deep Silver tarafından yayınlanacak.

Hal böyle olunca da ortada neredeyse aynı isimde iki oyun var ve bu da gerek satışlarda, gerek haberlerde, gerekse aramalarda kafa karışıklığı yaratacak bir durum. Daha önce de benzer isimli oyunlarda sorunlar yaşandığını, hatta işin mahkemelere bile taşındığını biliyoruz. Hatta belki hatırlarsanız, Bethesda Prey for the Gods isimli oyunun ismi Prey'e benzediği gerekçesiyle No Matter Studios'un peşine düşmüş ve oyunun ismi Praey for the Gods olarak değiştirilmişti.

Gaider'ın stüdyosu Summerfall Studios bir açıklama yayınlayarak durumun farkında olduklarını, konuyla ilgilendiklerini ve en kısa zamanda açıklama yapacaklarını söyledi. Bu durumda iki oyundan birinin isim değişikliğine gitmesi veya Deep Silver'ın Chorus'una da ek isim gelmesi kaçınılmaz görünüyor. Bakalım bu karışıklık mahkeme aşamasına gelmeden giderilebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum