Denuvo'nun Son Versiyonu Just Cause 4'ü De Koruyamadı

Just Denuvo

Denuvo kopya koruma teknolojisini kullanan en son oyunlardan Just Cause 4 de çok kısa bir süre içinde korsana yenik düştü ve bu da Denuvo'nun artık görevini yerine getiremediğini gösteriyor. Denuvo yakında yeni sürümünü yayınlamayı planlıyor mu belli değil ama ellerindeki son versiyon olan 5.3'ün artık koruma özelliğinin kalmadığını söyleyebiliriz. Just Cause 4, Denuvo kullanıyor olmasına rağmen yalnızca bir gün içerisinde kırıldı.

Bu aşamada Square Enix'in yapacağı en doğru şey diğer bazı firmaların da yaptığı gibi bir an önce Just Cause 4'ten Denuvo'yu kaldırdığını açıklamak, çünkü her ne kadar bizde pek görülmüyor olsa da Denuvo kullanan oyunları boykot ederek satın almayan bir kesim de var.

Denuvo 5.3'ü kullanan Hitman 2 de çıkışından hemen önce kırılmıştı. Bunun bir istisna olmadığını bile bile Just Cause 4'ü de aynı versiyonla korumaya çalışmak riskti ve bu da Denuvo'nun imajının bir kez daha yara almasına neden oldu. Resmen eskiden olduğu gibi neredeyse 0-day release zamanlarına dönmüş gibiyiz.

Eleştirmenlerden orta seviyede notlar alan Just Cause 4 tam olarak bekleneni verememiş görünüyor. Bizim incelememizi de muhtemelen hafta sonuna okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum