Denuvo, Sızıntı Kaynağını Takip Etmeyi Kolaylaştıran Yeni Teknolojisini Duyurdu

TraceMark for Games nasıl işleyecek bakalım

Sizce de Denuvo, oyun dünyasının tartışmalı uygulamalarından birisi diyebilir miyiz sevgili Oyungezerler? Yapımcılar, oyunlarını korumak için tedbirler almak konusunda haklı elbette. Ama bu uygulamalar oyundan aldığınız deneyimi baltalayacak hale geldiğinde, sorun oluşturuyor doğal olarak.

Bununla birlikte yakın gelecekte firmaların Denuvo kullanımıyla ilgili tercihlerinde bir değişikliğe gitmeleri çok da olası görünmüyor, en azından şimdilik.

Denuvo da tercih edilir olmaya devam etmek için firmaların karşısına yeni özelliklerle çıkmaya devam ediyor. GDC 2024’te Denuvo’nun geliştiricisi Irdeto, oyun geliştiricilerin, sızıntıların ana kaynağının izini sürmelerine imkân verecek yeni bir araç duyurdu.

TraceMark for Games isimli bu yeni teknoloji, geliştiricilere oyun dosyalarına ID atama imkânı veriyor. Böylece her bir dosya özel olarak işaretlenebiliyor. Bu sayede de sızıntının ana kaynağına inmeniz mümkün hale geliyor.

Irdeto, bu uygulamanın, oyunlardan kritik bilgileri sızdıranları caydırabilecek bir özellik olduğu kanaatinde. Dosya işaretleme görünür veya görünmez olacak şekilde yapılabiliyor.

Irdeto, bunun özellikle oyunun çıkışı öncesinde işlevsel bir uygulama olabileceğini söylüyor. Beta testleri esnasında veya inceleme kopyalarından sızıntı olmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda Denuvo’nun anti-temper uygulamasıyla bir arada kullanılıp oyun çıkmadan önce dağıtımını kontrol altında kullanılabileceğini de söylüyorlar.

Irdeto’dan Niels Haverkorn, bu uygulamayla oyun dünyasında korsanla mücadele konusunda önemli bir adım daha attıklarını söylüyor. Bakalım oyun geliştiricileri ve oyun severler bu konuda nasıl düşünecek. Bunun cevabını önümüzdeki dönemde alacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum