Desperados III ve Shadow Gambit'in Geliştiricisi Mimimi Games, Kapanıyor

Günün en üzücü haberi

Her fırsatta hayranlığımı dile getirdiğim, kendi aramızda Commandos-gibi dediğimiz oyun türünün son yıllardaki tartışmasız öncüsü ve lideri Mimimi Games'ten şok eden bir haber geldi. Mimimi Games, Shadow Gambit: The Cursed Crew'un son oyunları olduğunu açıkladı.

"Hayatımızın son on buçuk yılını giderek daha iddialı oyunlar üzerinde çalışmaya adamak bize ve ailelerimize ağır geldi. Shadow Gambit çıktıktan sonra refahımıza öncelik vermenin ve çok yıllı bir üretim döngüsüne daha girmek yerine frene basmanın doğru zaman olduğuna karar verdik." diyor Mimimi Games.

"Bu, yeni bir büyük oyunun yapımına başlamayacağımız anlamına gelse de, Shadow Gambit'i tamamen desteklemeye devam edeceğiz. Halihazırda tüm platformlarda geçerli bir yama üzerinde çalışıyoruz ve bu yılın sonlarında en az bizim kadar seveceğinizden emin olduğumuz büyük bir içerik de planlıyoruz" diyen Mimimi Games, kapanışı Shadow Gambit DLC'siyle yapacak gibi görünüyor.

Blogun devam kısmında yönetici direktörler Johannes Roth ve Dominik Abe, kararlarına dair detaylar da vermişler. Mimimi'nin hedeflediği kalite seviyesine ulaşmanın zorluklarından, bu türdeki gelecek yapım maliyetlerinin olası gelirlere göre daha hızlı arttığından, git gide artan bu mali baskının ve risk seviyesinin sürdürülemez hale geldiğinden bahsetmişler. "Ne zaman yeni bir oyun çıkarmaya yaklaşsak, yeni proje için fon savaşı başlıyor ve bu da bir kısır döngüye dönüşüyordu" diyor Mimimi.

Shadow Gambit: The Cursed Crew, Mimimi Games'in dağıtımcılığını da kendisinin yaptığı ilk oyun ve Mimimi Games'in detaylara verdiği önemi ve kalite arayışını sonuna kadar yansıtan bir oyun aynı zamanda.

Kendilerinden bu türde başka oyun göremeyecek olduğum için gerçekten çok üzgünüm. Şimdiye kadarki müthiş oyunlar için teşekkürler Mimimi.

YORUMLAR
mit1980
29 Ağustos 2023 17:55

Cidden üzüldüm. Shadow Gambit'i kendileri yayınladıkları için kâra geçeceklerini ve düzlüğe çıkacaklarını ummuştum. Oyun çıkar çıkmaz kapatma kararı açıklamalarını hiç beklememiştim doğrusu. Bu türü canlandırdıkları ve bize üç harika oyun sundukları için ne kadar teşekkür etsek az.

Mert
29 Ağustos 2023 17:08

İddialı oyun yapmanın ne kadar yıpratıcı olduğunu, geliştiricilere ne kadar teşekkür etmemiz gerektiğini hatırlatan bir karar. Cesur davranışlarından dolayı da kendilerini tebrik etmek lazım.

Parolamı Unuttum