Destiny 2'den Bir Ban Dalgası Daha - Bu Sefer Kim Haklı?

Bungie oyunu hilecilerinden korumaya kararlı

Destiny 2'nin PC versiyonu bol keseden ban dağıtmaya devam ediyor. Bundan iki hafta önce oyun yüzlerce kişiyi ek bir açıklama yapmadan banlamıştı. Ban yiyen oyuncuların çoğu duruma itiraz etmiş, Bungie de yaptığı inceleme sonucunda banlanan oyuncuların bir kısmının yasaklarını kaldırarak bu oyuncuların yanlışlıkla banlandığını açıklamıştı. Oyuncuların iddia ettiği üzere Discord ve benzeri overlay kullanan programların ban sebebi olmadığını söyleyen Bungie, yasakların otomatik olarak değil incelemeler sonucunda verildiğini söylemiş olsa da yapmış olduğu hatanın ardından oyuncuların kafasında da haliyle şüphe oluştu.

Şimdiyse oyuncuları ikinci bir ban dalgası vurdu ve bir kez daha 'ben masumum' diyen oyuncular Bungie forumlarını doldurdu. Ban yiyen oyuncuların çoğu herhangi bir hile yazılımı kullanmadıklarını, yalnızca çeşitli üçüncü şahıs programları kullandıklarını söylüyorlar ve söz yine dönüp dolaşıp Discord ve benzerlerine geliyor. Bu oyuncular aynı yazılımları Blizzard'ın Heroes of the Storm ve Overwatch gibi oyunlarını oynarken de açık tuttuklarını ama Destiny 2'nin bunları zararlı gördüğünü iddia etmişler. Bungie'nin Topluluk Yöneticisi Cozmo ise bu sefer tüm incelemelerin son derece titiz biçimde yapıldığını ve suçlu bulunan oyuncuların hile yazılımı kullandıklarını söylüyor.

> Destiny 2'nin İlk Ek Paketi Curse of Osiris'in Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bu ikinci ban dalgası Destiny 2'nin PC'de Trials of the Nine'ı yayınlamasıyla neredeyse aynı zamana denk geldi. Cozmo'nun söylediğine göre yakalanan oyuncular bu hile araçlarını bir kez değil, çok kez kullanmışlar; yine de ilk ban dalgasında da ilk başta Bungie'nin bütün cezaların haklı yere verildiğini iddia ettiğini biliyoruz. Tabi ki bu aslında özellikle de Blizzard oyunlarında görmeye alışık olduğumuz bir süreç, World of Warcraft'ta ban dalgası gelirdi, bu hile yazılımlarının dağıtıldığı forumlarda bile oyuncuların yazdıkları itiraz dilekçelerini görürdük. Bir umutla belki yakayı kurtarırım diye düşünenlerin sayısı hiç de az olmuyor sevgili Oyungezerler.

Bungie muhtemelen itirazları değerlendirip tekrar inceleme yapacaktır, haksız yere banlananlar olduysa bunu da yakında anlarız. Tabi böyle bir durum Bungie'nin ban konusundaki güvenilirliğine ciddi gölge düşürebilir, bunu da bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum