Destiny 2 Veri Madencileri, Oyuncuları Trollediklerini İtiraf Etti

Abonelik sistemi hikayesi uydurmaymış

Destiny 2'nin ana oyunu bildiğiniz gibi ücretsiz, oyun parasal ihtiyaçlarını ise genişleme paketlerinden, sezon kartlarından ve kozmetiklerden elde ettiği gelirle karşılıyor. Ancak geçen hafta D2 Datamines Discord kanalının adminleri, dosyalarda yaptıkları veri madenciliği sonucunda Bungie'nin abonelik sistemi planlarına eriştiklerini, bu planlarda Destiny 2 için çeşitli premium abonelik seçeneklerinin bulunduğunu söylemişlerdi.

Bu açıklamada fiyatlandırma veya içerik hakkında bir bilgi yoktu ama bu abonelik sisteminin 28 Şubat'ta yayımlanacak olan büyük Lightfall genişleme paketiyle birlikte devreye alınacağı söylenmişti.

Oyuncular bu duruma karışık tepkiler verdiler. Bazıları zaten yoğun biçimde parasallaştırma seçeneklerine sahip bir oyunun bir de abonelik sistemi adı altında para toplamasına hiç sıcak bakmazken, bazıları ise bunun yeni oyuncular için mantıklı bir seçenek olabileceğini söyledi. Haber yayıldı, tartışmalar büyüdü.

İşlerin kontrolden çıktığını fark eden adminlerden açıklama geldi ve bunun bir trolleme girişimi olduğunu itiraf ettiler. Kanalın adminlerinden Elliott "aslında bunu devam ettirecektik, ama hem muhabbet çok büyüdü hem de sunucunun dışına taştı, o yüzden herkesi trollediğimiz için resmen özür diliyoruz. Bunun çoğu kişiyi kızdıracağının da farkındayız ama hiçbirini kötü niyetle yapmadık" dedi.

Elliott ayrıca gelecekte bu tür mesajları "şaka mesajı" olarak etiketleyeceklerini de ekledi. Yani bir kez daha internette duyduğumuz her şeye inanmamak gerektiğini öğrenmiş olduk.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum