Detroit: Become Human, Twitter'dan Xbox Sahiplerine Laf Attı!

Bakınız: Komik olayım derken suyunu(!) çıkartmak...

 PlayStation 4'e özel olarak gelecek Detroit: Become Human'ın Twitter hesabından Xbox sahiplerini kızdıracak bir paylaşım yapıldı.

Detroit: Become Human'ın pazarlama bölümündeki oldukça zeki(!) bir arkadaş, oyunun resmi Twitter adresinden komik bir paylaşım yaparak eğlenceli Twitter hesapları modasına uymak isterken az daha şirketin başına ciddi bir çorap örüyordu. Ki, kendi kafasına ördüğünü kolay kolay çıkartabileceğini sanmıyorum!

Efendim, bahsi geçen paylaşım oyunun resmi Twitter hesabından dün yapıldı ve 3 saat içerisinde hemen kaldırıldı. Paylaşımda yazan ve tepki çeken şey ise şu:

"Uyandığında Detroit: Become Human'ın hala PlayStation 4'e özel olması ve senin hala Xbox sahibi olman."

detroit-big-2

Böyle bir paylaşımı kişisel hesabından yapsan ya da arkadaşına göndersen tamam. Hatta YouTube ya da Twitch gibi bir platformda yayın yapıyorsun, içerik hazırlıyorsundur yine tamam. Fakat bir firma ya da oyunun hesabından, yani resmi olarak/resmi dille büyük kitlelere hitap edilen hesaptan böyle bir paylaşımda bulunmak hiç de profesyonelce değil. Hatta çocukça...

Neyse ki oyunun pazarlama bölümündeki aklı başında ve profesyonel kişiler durumu fark ettikleri gibi paylaşımı kaldırdılar. Hoş, belki de gelen tepkilerden sonra paylaşımı yapan kişi kaldırmıştır.

Bu olay Detroit: Become Human'a ya da Sony'ye büyük zarar vermeyebilir, fakat geliştirici Quantic Dream'e yapışabilir ve olur olmadık yerlerde "zamanında böyle bir şey demiştiniz." gibi karşılarına çıkabilir. Sanırım bundan sonra geliştirici, yapımcı ve yayımcı oyunlarının pazarlama bölümlerine alım yaparken daha dikkatli olacaklardır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum