Dev Skyrim Modu Enderal, Special Edition Uyumluluğuna Kavuştu

Skyrim hayranlarına müjdeli haber

Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Skyrim modu olan Enderal bir 'total conversion' modu, yani oyuna dair neredeyse her şeyi değiştirerek yepyeni bir hikaye anlatıyor. Enderal öyle alelade bir mod da değil üstelik, Steam sayfasına baktığınızda %94 olumlu inceleme göreceksiniz ve oyunu öve öve bitiremeyen incelemelerde de oyun saatleri hep oldukça yüksek. Yani ortada son derece kaliteli bir iş var, hatta bazı incelemelerde hikayenin Skyrim'den daha üstün olduğu bile söylenmiş.

Ben Enderal'e başlamış ve sonra da "Special Edition versiyonuna da çıkar herhalde, o zaman oynarım" diye bırakmıştım. Ama deneyimlediğim kadarının da gayet akılda kalıcı olduğunu söyleyebilirim. Bu tabii ki biraz uzun bir bekleyiş oldu, hele ki modun geliştiricisi SureAI başka bir projeye odaklandığı için Skyrim Special Edition uyumluluğu üzerinde çalışmayacağını açıklayınca. Ancak bu sefer devreye oyunun başka hayranları girdi ve Enderal'in Special Edition motoruyla çalışan versiyonunu geliştirdiler. Bu versiyon Steam'de ayrı olarak da yayınlanacak.

Eğer daha fazla beklemek istemiyorsanız Enderal SE'yi NexusMods'tan indirebilirsiniz, ancak bu modu kurmak için hem orijinal moda, hem de birkaç ek moda daha ihtiyacınız var. Steam'de yayınlanacak olan 'bağımsız' versiyonu ise Skyrim SE'yi kurmamış olsanız bile oynayabileceksiniz. Benim beklediğim tam olarak o versiyon, çıkış tarihi olarak Mart ayı verilmiş. Eğer Steam'de yayınlanması gecikirse daha fazla beklemeden NexusMods'taki modu oynamaya başlayacağım ama.

 

YORUMLAR
cavegamer3530
16 Şubat 2021 11:43

Peki ps 4 e kurabiliyormuyuz bu modu birsürü mod var ps 4 te

Parolamı Unuttum