Devil May Cry 5’in Türkiye’deki PC Fiyatı İki Katına Çıkabilir

İmza: Bir dost

İster komplo teorisi deyin ister görünen köyün istenmeyen kılavuzunun tavsiyesi, önümüzdeki aydan itibaren Devil May Cry 5’in Steam’deki Türkiye satış fiyatı %100’e yakın bir zamla korkunç bir artış yaşayabilir sevgili Oyungezerler.

Şimdi, öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; böyle bir resmi duyum almışlığımız yok. Ne Capcom’dan ne de dağıtımcı cephesinden bu yönde bir açıklama gelmiş değil. Bu haberde yazılanların hepsi biraz öngörü biraz da tahmin niteliğinde olacak. “Peki, neden böyle şom ağızlılık yapıyorsunuz kardeşim? Bu ne felaket tellallığı??” diye celallendiğinizi duyar gibi oluyorum. Eğer elinizdeki sopaları bir dakikalığına indirip bana kulak verirseniz hemen açıklayacağım.

Bildiğiniz gibi, Resident Evil 2 Remake’in PC fiyatı oyunun çıkış gününden önce Steam’de 209 liraydı. Ancak oyunun piyasaya sürüldüğü gün, neredeyse aynı saniyede bu fiyat %100 civarı bir zamla 399 liraya fırladı. Yani PS4’le aynı seviyeye geldi. Ve o oyunun Türkiye dağıtımcısı Aral Game’di.

> Resident Evil 2 Remake'in PC Fiyatına Korkunç Zam Geldi

Devil May Cry 5 cephesine baktığımızda oyununun resmi dağıtımcısının Capcom, Türkiye distribütörünün ise Aral Game olduğunu görüyoruz. Oyunun PC satış fiyatı 259 lira, PS4 fiyatıysa 399 lira. Yani Resident Evil 2 Remake ile aynı denklem var elimizde. Sonuç olarak, kendi aramızda yaptığımız kısa bir görüşmenin ardından DMC 5’in PC fiyatının 8 Mart’ta en az 399 lira olacağına kesin gözüyle bakar olduk ve siz okurlarımızı bu durumdan haberdar edelim istedik.

Oyunu çıktığı gibi almayı düşünen ve maddi imkânı yerinde olan PC kullanıcıları varsa ellerini çabuk tutmak isteyebilirler. Geri kalanınız… tamam beğğğ, vurun! Bana sopa atmaya ne meraklıymışsınız! Vurun! Editörler de ağl… AHHH!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum