Devler Kapışıyor - PUBG Oyuncu Sayısı İle CS: GO'ya Kafa Tutuyor

PlayerUnknown's Battlegrounds, Steam'de Valve'in elinden çıkmayan en popüler oyun oldu

 Erken Erişim ile oyuncularla buluşmasına rağmen 6 milyondan fazla satan ve anlık oyuncu sayısı ile Steam'de rekor kıranPlayerUnknown's Battlegrounds, Valve'in ve video oyunları sektörünün efsanelerinden CS: GO'ya kafa tutmaya başladı.

Evet, iki oyun farklı kulvarlarda ve bu nedenle karşılaştırma yapmak bazı açılardan hiç de sağlıklı değil. Fakat "online shooter" dalında zirveyi uzun süredir elinde tutan CS: GO'nun geçildiğini görmek öyle her zaman karşılaşabileceğimiz bir şey değil. En azından bugüne kadar öyledi...

PlayerUnknown's Battlegrounds'un Çöl Haritaları İçin Daha Aylarca Beklememiz Gerekecek

Steam Charts'ta paylaşılan rakamlara baktığımızda PUBG'un anlık oyuncu sayısının CS: GO'yu geride bıraktığını, fakat CS: GO'nun da günlük oyuncu sayısı ile tekrar öne geçtiğini görebiliyoruz.

pubg-big-2

Ayrıca bir de SteamSpy üzerinden karşılaşatırma yapalım dediğimizde anlık oyuncu sayısı (düne ait) ve son iki haftadaki oynanma süresinde yine PUBG'un önde olduğunu görebiliyoruz. SteamSpy'ın rakalarına göre PUBG'un dünkü en yüksek anlık oyuncu sayısı 581,224. Bu konuda CS: GO ise 570,353'i görebilmiş. Hatta rakamlara bir de kendiniz göz atmak isterseniz PUBG'un SteamSpy sayfasına buradan, CS: GO'nun SteamSpy sayfasına da şuradan ulaşabilirsiniz. 

PlayerUnknown’s Battlegrounds'ta Güvenli Bölgede Kalma Rehberi

King of the Hill/Kill konusunda H1Z1'i uzun zaman önce geride bırakan PlayerUnknown's Battlegrounds yavaş yavaş video oyunları sektörünün efsanelerinden biri oluyor. Ne diyosunuz Oyungezerler, PUBG çılgınlığı giderek büyür ve ileride CS: GO gibi çılgın satış rakamlarına ulaşır mı? Yoksa zamanla bu heyecan da biter, o da diğer oyunların yanındaki yerini alır mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum