Diablo 2 Resurrected, DualSense’in Özelliklerini Bolca Kullanacak

Özellikle haptik geribildirimi…

BlizzCon 2021’de bir süredir beklediğimiz duyuru gelmiş, Diablo 2 Resurrected resmi olarak ilan edilmişti. Bu yıl içerisinde çıkacak oyun için yavaş yavaş bilgiler de paylaşılmaya başlandı. Bunlardan birisi de yeni nesilde, daha doğru bir ifadeyle PS5’te sunacaklarına ilişkin bir bilgi.

Blizzard’dan Robert Gallerani “Halen Dualsense’i nasıl kullanabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz, ama haptik geribildirimin oldukça ilgi çekici bir özellik olduğunu ve bunun sunduğu imkanlardan yararlanmak istediğimizi söyleyebilirim” diyor.

Bildiğiniz üzere DualSense, haptik geribildirim ile gerek karakterinizin hareket ettiği ortama, yüzeye göre gerekse kullanılan silahlara, aletlere göre farklı tepkiler vererek daha etkileyici bir deneyim sunmaya çalışıyor. Geliştirici ekip de bu imkanları kullanmak niyetinde.

Gallerani, oyunda kontrolcü kullanımı konusuna da açıklık getirmiş. Normalde klavye-fare ikilisiyle oynarken örneğin Sorceress karakterinizin nereye ışınlanacağını imleçle seçebiliyorken, kontrolcü ile böyle bir imleç kullanılamadığı, dolayısıyla belirli bir mesafeye ışınlanabildiğini belirterek; bazı hareketler için bir tuşa basılı tutunca imlecin aktif hale gelmesini sağladıklarını eklemiş.

Diablo 2 Resurrected, bu yıl içerisinde PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series ve Nintendo Switch için çıkış yapacak. Büyük bir merakla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum