Diablo Immortal, 2022'nin İlk Yarısına Kaydırıldı

Blizzard cephesinde iyi haber yok

Blizzard bugünlerde tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birini yaşıyor. Firma içindeki skandalların ortaya çıkışını, davalar, istifalar, görevden almalar derken Blizzard ismi gözümüzde iyice küçülmüş durumda. Aslında şahsen firmada yaşananların içyüzünü öğrendikten sonra Blizzard oyunlarına karşı içimde en ufak bir ilgi bile kalmamış olsa da, sonuçta ortada bir oyun haberi var ve bunu da paylaşmamız gerek.

Blizzard'ın ünlü Diablo serisini mobile taşıyacak olan oyunu Diablo Immortal, önceden planlandığı gibi 2021 içinde çıkış yapamayacak. Oyunun yeni çıkış tarihi 2022'nin ilk yarısı olarak güncellendi.

Şu sıralar kapalı alfa testlerinden geçen oyun, oyunculardan gelen geribildirimler ışığında şekillenmeye devam ediyor. Ama Blizzard bu bildirimler sonucunda yapılması planlanan değişimlerin, önceden düşündükleri gibi 2021 içine yetişemeyeceğini, bu yüzden daha fazla zaman kazanmak adına oyunu 2022 yılına ertelediklerini duyurdu.

Diablo Immortal'a yeni 8 kişilik raidler katılacakmış, ayrıca oyunun mevcut Bounty sistemi değişecek ve Challenge Rift'ler daha ödüllendirici olacakmış. PvP kısmında da oyunun Battleground sistemi ve Cycle of Strife elden geçecek.

Şimdilik Diablo 2: Resurrected'ın çıkış tarihinde bir değişiklik yok, 23 Eylül'de çıkacak gibi görünüyor. Diablo 4'ün ise henüz bir çıkış tarihi yok.

YORUMLAR
osmanzi
4 Ağustos 2021 15:34

Darısı iptal haberlerine diyoruz.

Bu denli büyük bir skandalın yaşandığı bir şirketin oyunlarını almak o şirkette hüküm süren cinsiyetçi ve tacizkar kültüre destek olmaktır. Activision Blizzard ciddi bir kadro yenilenmesine gitmediği sürece (kadınlardan oluşan bir ekip, üst ve orta seviye yöneticilerin kadın olması gibi) iç yapıdaki değişimine güvenmek de mümkün olmayacaktır.

BarisKayatekin
4 Ağustos 2021 12:33

Heriflerin mobil oyunu bile çıkamıyor kaç senedir ya, tamam artık ben umudu kestim bu mobil oyun bile çıkamıyorsa Diablo 4 sittin sene çıkmaz. 2025e bile yetişmez belki.... bu adamlardan cacık olmaz...

Parolamı Unuttum