Diablo Immortal'ın Çin'deki Çıkışı Son Dakikada Ertelendi

Weibo resmi Diablo Immortal hesabını banlamıştı

Blizzard'ın oynaması ücretsiz Diablo oyunu Diablo Immortal 23 Haziran'da Çin'de de oyuncularla buluşacaktı ama Blizzard'dan yapılan açıklama oyunun çıkışının ertelendiğini gösteriyor. Çin'deki oyuncu sayısı düşünüldüğünde Diablo Immortal'ın gelirini ciddi biçimde artıracak bir çıkışın böyle son dakikada ertelenmesi de haliyle soru işaretlerine neden oldu. Yaklaşık 2 hafta içinde 24 milyon dolar gelir elde eden bir oyundan bahsediyoruz.

"Üzülerek belirtiyoruz ki Diablo: Immortal'ın 23 Haziran'daki planlanan çıkışı ertelendi. Geliştiricini ekibimiz oyun üzerinde çeşitli optimizasyonlar için çalışıyor - daha çok model içeren cihaz desteği, bazı modellerde maksimum grafik kalitesi, deneyim, ağ ve performans optimizasyonları ve fazlası" deniyor açıklamada.

Blizzard bu açıklamanın üzerine yeni bir çıkış tarihi söylemese de oyunculara özür mahiyetinde hediye eşyalar verileceğini de söyledi.

Neden optimizasyonları son dakikaya bıraktıkları muamma, ya da dünyanın kalan kısmında çıkış yapan Diablo Immortal bu optimizasyonlara sahip değil mi o da ayrı bir soru. Ama muhtemelen bu ertelemenin altında başka bir sebep yatıyor. Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Weibo geçtiğimiz günlerde "ilgili kanun ve yönergelerin ihlali" sebebiyle resmi Diablo Immortal hesabını banlamıştı.

Oyun Avrupa'da da Hollanda ve Belçika'dan yeşil ışık alamadı ve loot box içeriği nedeniyle bu iki ülkede yasaklandı. Çin'de ise bu yönde bir kısıtlama bulunmuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum