D.I.C.E.'ın Yaşam Boyu Başarı Ödülü Phil Spencer'a Gidecek

Ödülü Todd Howard verecek

Xbox'ın patronu Phil Spencer, 25. Geleneksel D.I.C.E. Ödüllerinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırılacak ve ödülünü Todd Howard'ın elinden alacak.

Bu yıl 25. düzenlenecek olan törende çeşitli dallarda aday olan oyunlar geçtiğimiz ay içerisinde açıklanmıştı.

Yaşam Boyu Başarı ödülü her sene verilmiyor, bunun için ödül verilecek kişinin "sektörde geçirdiği uzun kariyeri süresince geniş bir yelpazeye yayılan başarıları olmasın" bakılıyor. 25 yıllık D.I.C.E geçmişinde bu ödül 6 kere verildi, Spencer'ınki 7. olacak. Son ödülü 2017 yılında Nıntendo Araştırma & Geliştirme Eski Genel Müdürü Genyo Takeda almıştı.

"Phil Spencer, Microsoft'taki kariyeri boyunca hem tutku hem de liderlik gösterdi. Tüm oyun sektöründe yankılanan sayısız etkili ve önemli inisiyatifler aldı" diyor AIAS başklanı Meggan Scavio.

Gerçekten de Xbox o eski halinden kurtulup bugün herkesçe övülen halini Spencer'a borçlu. Game Pass gibi mucize bir oluşum, oyuncuları sürekli ön planda tutması gibi faktörler de Spencer'ın biz oyuncular için ne kadar önemli bir model olduğunu gösteriyor aslında. Yani ödülün kesinlikle hakkı olana verildiğini söyleyebilirim kendi adıma.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum