Disco Elysium İki Hafta Sonra Türkçe!

Biraz daha sıkalım dişimizi

Disco Elysium, son yılların en dikkat çeken RYOlarından. Gerçekten çok farklı bir oyundu, aldığı tüm övgüleri ve ödülleri sonuna kadar hak ediyor.

Tabii bu oyunu oynayabilmek için engel teşkil edebilecek bir nokta vardı, dil bariyeri. İngilizceniz çok iyi olmadıktan sonra (-ki İngilizce’yi sular seller gibi konuşurum diyen oyuncuları bile zorlayacak noktalar vardı) oyunun tadını çıkara çıkara oynamanız neredeyse imkânsızdı. Ama artık bu sıkıntı aşılıyor, çok yakında oyuna Türkçe dil desteği geliyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda Disco Elysium The Final Cut’ın Türkçe çeviri çalışmalarının başladığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Locpick ekibi, 9 aylık zorlu bir sürecin ardından çeviri çalışmalarının tamamlandığını ve 24 Ekim itibariyle artık oyunu Türkçe dil desteğiyle oynayabileceğimizi ilan ettiler.

Çeviri günlüğünde, bu sürecin ne kadar zorlu bir süreç olduğuna dair detaylar paylaşılmış, oraya da mutlaka göz atmanızı öneririm. 20 kişilik çeviri ekibi, 9 ay boyunca bu projede çalışmış, toplamda 1,2 milyon kelimelik bir çeviri yapmışlar. Bu da, notlarda ifade ettikleri şekliyle, “tüm Harry Potter kitaplarının toplamından daha uzun bir metin, ya da Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Hobbit’in toplamının iki katından fazla uzunlukta bir metin” çevirdikleri anlamına geliyor.

Gerçekten muazzam bir emek söz konusu. Kendilerini tebrik ediyor, önümüzdeki dönemde de bu tür çalışmalarla haberlerimize konuk etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
11 Ekim 2022 19:16

Vay be, ilk defa bir yerelleştirme süreci bu kadar ilgi çekiyor. God of War ya da Bloodborne, ya da ne bileyim Demon's Souls'un yerelleştirme süreci bu kadar dikkat çekmemişti. Oralarda da eski, ağır bir İngilizce kullanılıyor.

Parolamı Unuttum