Disco Elysium'un Baş Oyun Tasarımcısı, ZA/UM'a Dava Açtı

İçinden yükselen sesi dinlemiş

Disco Elysium'un baş oyun tasarımcısı Robert Kurvitz, oyunun geliştiricisi ZA/UM'a dava açtı. Bu ayın başlarında Disco Elysium'un stüdyosu ZA/UM'un kurucularından Martin Luiga, oyunun tasarımcısı Robert Kurvitz, yazarı Helen Hindpere ve sanat yönetmeni Aleksander Rostov'un ZA/UM'dan kovulduklarını açıklamıştı. Sorunun yatırımcılarla ilgisi olduğunu da ima ediyordu Luiga.

ZA/UM ise yayınladığı karşı bildiride ekibin kalan kısmının sıradaki projeye yoğunlaştığını, Disco Elysium'un geliştirilmesinin de her oyunda olduğu gibi bir kolektif çabanın sonucu olduğu ve her takım üyesinin eşit derecede önemli olduğunu söylemişti. Disco Elysium'u Disco Elysium yapan isimlerin stüdyodan ayrılmış olmasının oyunun devamını bekleyen bizler için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyebilirim.

Şimdiyse Kurvitz'in Estonya mahkemelerinde ZA/UM'a karşı dava açtığını öğrendik. Davanın ilk duruşması 28 Kasım'da yapılacak. 

Acaba bu dava Disco Elysium'un hakları için mi, yoksa haksız işten çıkarmayla mı ilgili, o konuda şu an için bir bilgi yok.

Bu arada Disco Elysium'un bugün itibariyle Türkçe dil desteğine kavuştuğunu hatırlatarak haberimizi mutlu biçimde noktalayalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum