Disco Elysium'un Ruhani Devamı Longdue Games'ten Gelecek

Harry'siz devam oyunu meyvesiz ağaca benzer

ZA/UM'un büyük hiti, çok sayıda Yılın Oyunu ödülü kazanan Disco Elysium'un ardından heyecanla devam oyunu beklerken stüdyo içinde yaşanan kaos, ayrılıklar, iptaller, davalarla sonuçlanan bir süreç yaşadık.

Oyunun geliştiricisi ZA/UM ile oyunun yönetmeni Robert Kurvitz ve sanat yönetmeni Aleksander Rostov arasındaki anlaşmazlıklar sonucunda üzerinde çalışılmaya başlanan devam oyunu da iptal edilmişti. İşte hem orijinal oyunda çalışmış, hem de devam oyunu için işe alınmış geliştiricilerden bazıları Longdue Games isminde yeni bir stüdyo kurdular ve Disco Elysium'un ruhani devam oyunu üzerinde çalışmaya başladılar.

Buna her ne kadar "devam oyunu" dense de bu projede Kurvitz veya Rostov yer almıyor; aslında bu da neresinden baksanız büyük eksiklik.

Longdue Games kuruluşunu açıklayan mesajda "Longdue'nun ilk projesi orijinal Disco Elysium ekibi ve yayınlanmamış devam oyununa katkıda bulunan isimler tarafından geliştirilmekte olan, öncül oyunun düşünceli ve hikayeyi ön plana anlan yaklaşımını ileriye taşıyacak bir proje. Oyunumuz zihin ve ortam arasındaki ilişkileri irdeleyecek, oyunculara seçimlerinin hem dünytayı hem de karakterleri şekillendirdiği hikaye-odaklı bir deneyim sunacak." demiş.

Longdue'nun kuruluşunu ve bu yeni oyunu açıkladığı tarihin Disco Elysium'un beşinci yaş gününe denk gelmesi ise bilerek yapılmış.

"Anlatım derinlikli psikocoğrafik RYO" olarak adlandırılan bu yeni oyunda vereceğimiz tüm kararlar hem oyun dünysına hem de o dünyada yaşayan karakterlere etki edecek.

Longdue henüz oyunun ismini bile duyurmadı ama muhtemelen geliştirme sürecinde ilerlediklerinde oyuna dair yeni şeyler öğrenmeye başlarız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum