Disney CEO'su Bob Iger'den Scorsese Ve Coppola'ya Yanıt Geldi

Iger şaşırmış

Geçtiğimiz dönemlerde Marvel filmlerini eleştiren usta yönetmen Martin Scorsese'ye bir diğer büyük usta Francis Ford Coppola'dan büyük bir destek gelmişti. Scorsese'nin "Marvel Filmleri, sinema değil." eleştirisini "Bence o filmler değersiz" olarak arttıran Coppola da MCU hayranları tarafından tepki çekmişti. İki büyük yönetmen bundan sonra sosyal medyada dolaşırken biraz dikkat etsinler. 

Bu konuda MCU bünyesinden cevaplar almaya alıştık ancak artık Disney de bu polemiğe girmiş oldu. Şirket CEO'su Bob Iger yaptığı açıklamalarda, iki usta yönetmenin emeklerine saygı göstermediğini ve filmlerinin oldukça kaliteli yapımlar olduğunu savundu. Böylelikle Hollywood'un bu yeni tartışması şirket boyutuna da sıçramış oldu. Bakalım sonraki aşamada Disney tarafına kimler destek, kimler köstek olacak. 


Wall Street Journal'den Matt Murray'e konuşan Iger, "Bu konuda oldukça şaşkınım. Eğer filmler hakkında söylenmek istiyorlarsa, bu onların en doğal hakkı. Ama söyledikleri, Marvel filmleri bünyesinde çalışan onca insana karşı yapılmış büyük bir saygısızlık. Oradaki insanlar kendi filmleri için oldukça ciddi mesai harcıyorlar. Şimdi siz bana Ryan Coogler'ın yaptığı Black Panther filminin Martin Scorsese'nin veya Francis Ford Coppola'nın yaptığı herhangi bir işten daha değersiz olduğunu mu söylüyorsunuz?" diyerek firmasına ve filmlerine sahip çıktı.

Bob Iger'in yaptığı Black Panther ile iki usta yönetmenin filmlerinin kıyaslaması bana biraz popülist geldi. Francis Ford Coppola'nın Godfather serisi, Martin Scorsese'nin de Taxi Driver ve Goodfellas gibi yapımlarını düşününce, Black Panther'ın onlardan biraz daha değersiz olduğunu düşünmek gayet normal. Iger elbette firmasına ve yapımlarına sahip çıkacaktı ama kullandığı dil ve izlediği yok bana pek doğru gelmedi. 
 

YORUMLAR
em_retektas
24 Ekim 2019 18:14

Şimdi siz bana Ryan Coogler'ın yaptığı Black Panther filminin Martin Scorsese'nin veya Francis Ford Coppola'nın yaptığı herhangi bir işten daha değersiz olduğunu mu söylüyorsunuz?

Evet aynen öyle diyoruz :)

Tam35tr
24 Ekim 2019 17:42

Yapmayın gözünüzü seveyim black panther kötü bir filmdi bari o filmi kullanmasaydın be abi :) Film için mesai harcayan insanların emeğine lafım yok ancak filmlerin niteliği ve amacı kıyaslandığında 2 usta yönetmene katılmamak elde değil...

Norrec_
24 Ekim 2019 16:38

ortamlar rezalet. film sektörü oyun sektörü işini severek isteyerek yapanlardan çok büyük firmalar altında ezilmiş ve para daha çok para diyip kaliteyi, özelliği herşeyi umursamayan ağızlarının suyu akan CEO lar şirketler ele geçirdi. 

Walter o`Dim
24 Ekim 2019 13:43

Yeşil odalarda yeşil tayt giymiş adamların birbirini dövmesini film yapıyorsunuz abartma koç . Para sağma araçları zaten sanatsal değerleri sıfır .

joviancoffee
Walter o`Dim
24 Ekim 2019 16:36

Preach brother!


Parolamı Unuttum