Disney, Marvel Filmlerinin Vizyon Takvimini Tamamen Değiştirdi

Yeni dalga ertelemeler başlıyor

Sinema salonları yavaş yavaş açılmaya başlasa da tam kapasiteyle hizmet vermeleri şu an için mümkün değil. Zaten insanlar da sinemaya gitme konusunda oldukça haklı çekincelere sahip. Hal böyle olunca Disney'in en büyük gelir kaynaklarından birisi olan Marvel Sinematik Evreni filmlerinin yakın zamanda vizyona girmesini beklemek büyük bir hayal gibi gözüküyordu. Daha önce Mayıs ayı içerisinde vizyona girmesi beklenen Black Widow, 6 Kasım gününe ertelenmişti. Son yaşanan gelişmeler ise tüm MCU takviminin yeniden düzenlenmesine neden oldu.

2020 yılında normal şartlar altında Black Widow, Eternals ve Shang-Chi filmlerini izleyecektik. Ancak toplu bir kayma ile birlikte yeni bir takvimle karşı karşıyayız. Black Widow, 7 Mayıs 2021'e ertelenirken, Shang Chi and the Legend of the Ten Rings filmi 9 Temmuz 2021'de vizyona girecek. Eternals filmi ise 5 Kasım 2021'de izleyicileriyle buluşacak. Bu kayma 2021 yılına kadar olan tüm yapımların ertelenmesine neden oldu. Hatta bu yıl izlemeyi beklediğimiz Disney+ dizisi The Falcon and The Winter Soldier dizisi de 2021'ye ertelendi. Bu gelişmelerle birlikte 2009 yılından bu yana ilk kez 2020 yılını herhangi bir MCU filmi vizyona girmeden geçeceğiz. 

Tüm bu ertelememler stüdyonun 2022 yılı ve sonrasındaki takvimini ise şu an için etkilemeyecek. Önümüzdeki yıllarda görmeyi beklediğimiz üçüncü Spider-Man filmi de şu an için 17 Aralık 2021 tarihini koruyor. MCU'nun dördüncü aşamasına dair 2020 yılında göreceğimiz tek şey an itibariyle WandaVision dizisi gibi gözüküyor. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Captain Marvel 2 ve Guardians of the Galaxy vol. 3 gibi. filmler ise şu an için plana uygun bir şekilde ilerliyor. Bakalım bu yeni erteleme dalgası MCU dışında başka hangi filmlerin tarih değişikliklerine yol açacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum