Disney, Mulan Benzeri Premium Filmleri Disney+'ya Getirmeye Hazırlanıyor

Sinema salonlarına ne olacak?

Eğlence sektörünün en büyük ve başarılı markalarından birisi olan Disney, elinde bulundurduğu markalarla birlikte her alanda bir dev. Disney+ ile birlikte yayın servisleri savaşına da agresif bir giriş yapan Mickey Mouse ailesi, yakın gelecekte sadece dizilerle değil, sinema seviyesindeki filmlerle de Disney+ kütüphanesini genişletmeye hazırlanıyor.

Pandemi nedeniyle vizyonu es geçen Mulan, doğrudan Disney+ üzerinden premium bir içerik olarak yayınlanmış ve ek ücret ile ev rahatlığında izlenebilmişti. Bir Disney/Pixar filmi olan Soul da vizyona girmeyip doğrudan yayın servisine geçiş yapmıştı.

Özellikle sinemaların kapalı kalması ve olası açılışlarında bile insanların güven duyması için epey zaman gerekeceğini düşününce Disney'in bu politikası epey mantıklı. Yeni CEO Bob Chapek de "Premier Access" olarak da bilinen özel bir üyelik sisteminin söylentiden ibaret olmadığını doğruladı. "Bu bizim portfolyomuzda stratejik bir role sahip olacak" diyen Chapek, her ihtimalin masalarında olduğunu açıkladı.

Tabii Disney, sinemalar açık olmasa bile bir çıkış yolu bulmuş olabilir ama yakını gelecekte salonların nasıl ayakta kalacağını tahmin etmek epey güç gözüküyor. Özellikle Disney filmleri gibi büyük gişe geliri elde eden yapımlar yavaş yavaş internet yayıncılığına kaymaya başlarsa çok büyük bir sektör ciddi bir zor duruma girebilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum