Disney, X-Men: The Animated Series'i Yeniden Hayata Döndürebilir

90'ların efsanesi geri mi dönüyor?

1990'lı yıllarda belki beyaz perdede başarılı çizgi roman uyarlamaları yoktu ama televizyon ekranlarında oldukça kaliteli çizgi filmlerle bu açık harika bir şekilde doluyordu. Spider-Man, Batman, Fantastik Dörtlü, Hulk ve X-Men gibi markalar şahane adaptasyonlarla o dönemin çocuklarına muhteşem anlar yaşatıyorlardı. Fox-Disney anlaşması sonrasında X-Men haklarına sahip olan Disney, efsanevi X-Men: TAS'ı yeniden hayata döndürebilir, hem de orijinal yaratıcı ekip ile birlikte!

1992 yılında yayınlanmaya başlayan X-Men: The Animated Series, daha sonra X-Men 92' olarak da çizgi romanlara da iz bırakmayı başarmıştı. Orijinal dizinin yapımcısı ve yönetmeni Larry Houston yaptığı açıklamada Disney ile görüşme halinde olduklarını açıkladı. "Bir görüşme gerçekleştirdik ve artık verecekleri karar onların elinde. Ancak Disney'e bunu yapmak isterlerse hepimizin orada olacağını söyledik. Geri dönersek belki bir bölümlük özel bir iş olur ya da beş bölümlük bir final. Ne yapmak istediklerine karar verirlerse tüm orijinal ekip bizimle. İşte bu iş için emeklilikten geri dönerim." diyerek, konunun Disney'in gündeminde olduğunu doğruladı.

Ülkemizde de Fox Kids döneminde yayınlanan çizgi dizi tam beş yıl sürmüş ve büyük yankı uyandırmıştı. Aynı dönemlerde çıkan Spider-Man, Iron-Man ve Hulk gibi çizgi filmlerle de bağlantılı bir şekilde ilerleyen dizi zamanında bir Marvel Animasyon Evreni'nin ortaya çıkmasının da önünü açmıştı. Dizideki üniformaları ise Jim Lee'nin tasarladığını hatırlatmakta fayda var. Şu an için eski sezonların tamamı Disney+ üzerinden izlenebiliyor. Bakalım Disney, henüz MCU içerisinde bir girişimde bulunmadığı X-Men'i belki de hayranları daha fazla heyecanlandıracak bir şekilde geri döndürecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum