Disney'in 15 Yıllık CEO'su Bob Iger İstifa Etti

Yeni dönem başlıyor

Dünyanın en büyük medya şirketi Walt Disney'in 2005 yılından beri CEO'luk görevini yürüten 69 yaşındaki Bob Iger, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Iger'ın ismini özellikle de Disney-Fox anlaşmasının ardından daha sık duymaya başlamıştık, kendisi özellikle de Disney'i ilgilendiren güncel konularda fikrini belirtmekten kaçınmayan biriydi. Hatırlarsanız Marvel filmlerine dair Scorsese ve Coppola'nın eleştirilerine sert bir karşılık vermiş ve ünlü yönetmenleri emeğe saygısızlıkla suçlamıştı. Iger, Star Wars konusunda da oldukça iddialı konuşuyor ve Star Wars için daha yolun başında olduklarını söylüyordu.

Iger'ın görevine, firmanın tema parklarının şefi Bob Chapek getirildi.

Bob Iger aslında 2021 sonuna kadar bu görevde kalmak üzere imza atmıştı, kendisi firmada yönetim kurulu başkanı koltuğunda oturmaya devam edecek. İstifa açıklamasının ardından Disney hisseleri yüzde 3 civarında değer kaybetti.

Iger verdiği kararın özel bir nedeni olmadığını, günlük işlerden kurtulup kendisini daha yaratıcı işlerle adamak istediğini söylüyor.

Bob Iger döneminde Walt Disney'in agresif bir satın alma politikası izlediği malumunuz. Disney'in satın aldığı isimler arasında Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm gibi markalar vardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum