Doctor Strange 2'de İki Eski Karakteri Görebiliriz

Kalkanlı arkadaş geri mi dönüyor?!

Marvel Sinematik Evreni, Avengers: Endgame ile birlikte paralel evrenlere olan kapıyı tamamen açtı. Evrende halihazırda yer alan Doctor Strange de bu konuda uzman kişi konumunda. Zaten serinin devam filminin ismi olan "Multiverse of Madness" da bu paralel evrenlerle daha çok işimiz olduğunu belli ediyor. İşin içine farklı evrenler girince, şu an için MCU'da ölü ya da görmemizin mümkün olmadığı karakterler de bir anda yeniden ekrana çıkma şansı buluyor.

"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filminde iki eski ismi yeniden görebiliriz. Filmin yayınlanan ilk özeti bu konuda kilit rol oynuyor. Özet şu şekilde;

"Avengers Endgame sonrası yaşanan olayların ardından Dr. Stephen Strange, Zaman Taşı ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Ancak eski bir arkadaş, düşmana dönüşüp onun planlarına son vermek istiyor. Ayrıca Strange'in konuşulamayan şeytanı serbest bırakmasını sağlamaya çalışıyor." 

Özette bahsedilen düşmana dönüşen eski arkadaş çok büyük bir ihtimalle ilk filmde Chiwetel Ejiofor tarafından canlandırılan Karl Mordo. Ancak asıl dikkat çeken nokta ve büyük sürpriz Zaman Taşı ile ilgili. Bilindiği üzere şu anki asıl MCU Evreni içerisinde herhangi bir sonsuzluk taşı bulunmuyor. Endgame sırasında Avengers ekibi bu taşları çeşitli evrenlerden topladı ve Captain America işin sonunda bunları yerine götürmeye gitti. Dr. Strange'in zaman taşıyla uğraşıyor olması bir noktada onu Captain America ile (paralel evrende taşı verirken) karşılaştırabilir. Ayrıca Dormammu'nun da dönüşü büyük bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor. Yine işin içinde Dr. Strange var ve yine çok sayıda ihtimalle karşı karşıyayız.

7 Mayıs 2021'de vizyona girecek olan filmde ayrıca Elizabeth Olsen'in canlandırdığı Scarlet Witch karakterini de göreceğiz. MCU'da güçlerini sonsuzluk taşlarından alan Wanda, tüm bu paralel evrenler konusunda kilit rol oynayabilir. Hatta ben de bir ihtimali ortaya atayım, Wanda'nın yapacağı bir şey evrende Mutantların var olmasını da sağlayabilir. Yani MCU, House of M çizgi romanında yaşananların tam tersini yaparak evrene X-Men'i katabilir. Bu filmle ilgili kesin konuşmak çok zor ama Captain America'yı görme ihtimali bile çoğu hayranı heyecanlandırmaya yetmiştir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum