Domina, Steam’de İnceleme Bombardımanına Tutuldu

Oyunun takipçilerinden yapımcıya karşı büyük bir tepki var

Domina, yaklaşık 5 yıl kadar önce çıkmış, bağımsız bir oyun. Bir nevi gladyatör simülatörü veya menejerliği olarak nitelendirilebilecek oyunda, savaşçılar edinip bunları yetiştiriyor ve arenada galip gelmeleri için uğraşıyorsunuz.

Son zamanlara kadar Steam’de olumlu değerlendirmelere sahip olan oyun, bir anda inceleme bombardımanına tutuldu ve şu anda ‘En Son İncelemeler’ kısmında “Çoğunlukla Olumsuz” ibaresinin yer aldığı görülüyor.

Peki bunun nedeni ne olabilir sizce? Yapımcının yaptığı gereksiz bir paylaşım. Oyunun 1.3.18 beta güncellemesine ilişkin yama notları arasında “TAKE OFF THE FCKN MASKS” (… Maskeleri Çıkarın) başlıklı bir not paylaşıp üstüne bir de oyunculara bir güzel akıl vermişler. “Bir dahaki sefer markete gittiğinizde yüzünüzü bir kadına gösterin. Kendinize güvenin, yalanlardan korkmayın – belki bir kız arkadaş bulursunuz” diyorlar bu notta. Yani ben bunun neresini düzelteyim şimdi sevgili Oyungezerler, siz söyleyin.

Üstelik bu, yapımcı ekip Dolphin Barn’ın ilk vukuatı da değilmiş; daha önce de 1.2.89 beta güncellemesiyle ilgili yama notlarında da “Zayıf, güçsüz adamlar karakterden yoksundur” şeklinde başlayan ve devamında da eleştirilebilecek bir çok ifade kullandıkları bir açıklamaya yer vermişler.

Sonuç olarak; eğer ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ diyerek kendilerinden bahsettirmeye çalışıyorlarsa, bunu başardılar. Ama en azından takipçilerinin bir kısmının bu durumdan hiç memnun olmadıkları ortada. Bakalım bundan sonra ne olacak.

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
14 Mart 2022 19:13

"Kendinize güvenin" kısmı güzel de "Yalanlardan korkmayın" ne ya? Yani yalan söylemekten korkmayalım mı demek istiyor? "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar"ı duymamış belli ki bunlar.

Parolamı Unuttum