Donanım İnceleme - APC Back-UPS BX 1400VA

İdeal bir oyuncu UPS'i

Elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları memleketin kurtulamadığımız bir gerçeği. Oyunun orta yerinde elektriğin bam diye gidip bizi sinir etmesi bir yana, her voltaj dalgasında ve her kesintide dünya para yatırdığımız cihazlarımızda zarar görüyorlar. Bu elektrik hatlarının özelleştirilmesinin de zerre faydası olmadı, memleketçe bir altyapı sorunumuzu da çözsek zaten şaşıracağım.

Bu yüzden kıymet verdiğimiz oyun cihazlarımız varsa bunları sağlam bir UPS ile korumak da boynumuzun borcu. İşin kötüsü bizim oyun konsol ve PC’leri canavar gibi elektrik tükettiğinden herhangi bir ucuz UPS işimizi görmüyor. Bu yüzden ideal bir oyuncu UPS’i ne olabilir araştırmaya koyulduk ve sonunda APC’nin Back-UPS serisinden BX1400U’da karar kıldık.

1.400TL’lik fiyatı ile çok da ucuz değil BX1400U ama maalesef oyun sistemleri için daha ucuzlarına çok meyledemiyoruz. Bu cihaz 700 Watt  güç destekliyor. Yani sağlam bir masaüstü bilgisayar, bir monitör ve modemi veya büyük bir TV ve PS4 Pro’yu idare edebiliyor. Bunun bir alt modeli olan BX950U ise ancak 480 Watt destekliyor ki ancak oyun bilgisayarınız giriş seviyesi ise idare edecektir.


Destekliyor derken elbette elektrik kesildi ama siz saatlerce oyuna devam edebileceksiniz diye bir şey yok. Onun için sanayi tipi jenaratör almanız lazım. BX1400U ile konsol veya PC’nizde yaklaşık 10 dakika kadar oynamaya devam edebiliyorsunuz. Yani oyundaysanız belki o roundu da bitirip sisteminizi güvenle kapatacak kadar süreniz var. Sonrasında elektrik gelince de tamamen dolması yaklaşık 6 saat alıyor.

BX1400U’nun en sevdiğimiz özelliği kullanımının kolaylığı oldu. Fişe takın, arkasındaki sarı tıpasını yerleştirin, bitti. Bir daha da aletle ilgili bilmeniz, bakmanız gereken, hayatınızı komplike hale getiren hiçbir şey yok. Siz çok kaşınırsanız USB’den kontrol, telefon hattını koruma gibi işlere girişebilirsiniz. Ama bana sorarsanız elektrik kesildiğinde oyunumu bitirip sistemi güvenle kapatayım, bir de voltaj dalgalanmalarını hissetmeyeyim başka da bir şeye ihtiyacım yok. Bu da tam öyle bir cihaz işte, oraya tak ve unut, o işini yapmasını bilir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum