Donanım İnceleme - Logitech MX518 Legendary

Bir efsane daha mı doğuyordu yeniden ne?

Kaçınız hatırlar bilmiyorum ama çook çooook uzun yıllar önce oyuncu farelerinde sadece iki marka ve bunların ezeli rekabeti vardı: Logitech ve Microsoft. O zamanlar Razer, SteelSeries falan yok, daha 2000’lerin başındayız, beklenenin aksine uygarlık yok olmamış çok mutluyuz. Ne diyorduk, evet sadece Logitech ve Microsoft ve bu iki markanın iki ikonik modeli vardı hayatımızda. Microsoft IntelliMouse Explorer ve Logitech MX500.

Rekabet öyle sıkıydı ki takım tutar gibi, Playstation vs Xbox kavgası gibi, oyuncular MS’ciler ve Logitech’ciler olarak ikiye ayrılırdı. Counter-Strike turnuvalarında hangisi daha iyi diye saatlerce tartışılırdı. Her ikisi de avuca tam oturan ve sağ elini kullananlar için yapılmış iki fare. Ben ikisini de sevmezdim, zira avuca oturan iri fare ile rahat edemiyorum, Logitech iFeel ve MX300’dü benim favorim. Sonradan bunların daha yüksek DPI’lıları geldi 2005’e doğru MS IE3.0 ve MX518, ama 2010’larda bir ara unutulup gittiler ve üretimden kalktılar.

Bundan iki sene önce Microsoft sürpriz yapıp IE3.0’ı yenileyip yeniden piyasaya sürmüştü. Şimdi de Logitech, MX518’in o klasik efsane tasarımını en yeni sensör teknolojisi G Hero ile donatıp tekrar piyasaya sürüyor. Kablolu, sağ ele oturan, hayli hafif güzel bir fare MX518. Ama ben 15 sene önce de sevmezdim şimdi de sevmiyorum. Eğer paranıza kıyacaksanız gidin Logitech G Pro falan alın. Her şeyi de diriltmemiz gerekmiyor, eski konsollar, eski fareler… Vatkalı ceketler de dönsün oldu olacak.

Haa… Eğer 40 yaşını devirmiş, eski Sanane müdavimi, kurt CS oyuncularındansanız sözüm yok. Buram buram nostalji kokan MX518’inizi alıp, zevkle kullanıp, eski arkadaşlarla ocakbaşı yaptığınızda IE3.0 mı iyiydi yoksa MX518 mi saatlerce tartışabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum