Donanım İnceleme - XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB

Performans ve tasarım bir arada

Belleklerin sistem toplam performansına olan etkisinin ekran kartları, hatta işlemcilerin bile daha önünde olduğu zamanların üzerinden neredeyse çeyrek asır geçti. Çok uzun yıllardır teknolojik evrimi en yavaş olan bileşenlerden biri bellekler. Farklı marka bellekler arasındaki fark performanstan çok destekledikleri teknolojiler, estetik ve tasarım tarafında devam ediyor. Bu açıdan bakınca da kullanıcıların hem performans hem de estetik beklentilerini aynı anda karşılayan, XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB gibi ürünler öne çıkıyor.

Tasarım ve RGB Aydınlatma

Bir hafıza modülünün estetik anlamda bu kadar dikkat çekici olması, özellikle şeffaf yanar döner kasa tasarlamaya meraklı oyuncular ve bilgisayar meraklıları için büyük bir avantaj. Çünkü kasanın içine giren RGB bileşenler içinde pek azı bellek modülü kadar havalı gözüküyor. SPECTRIX D41, detaylı tasarımı ve aydınlatma seçenekleriyle kullanıcının göz zevkine hitap ediyor.

Ortaçağ zırhlarından alınan esinle oluşturulmuş metal heatsink, modüle hem sade hem de etkileyici bir görünüm kazandırıyor. Üst kısımda yer alan hayli büyük RGB LED ışık şeridi sayesinde bilgisayarınızın iç kısmı, renkli bir ışık gösterisine ev sahipliği yapıyor. Farklı tasarımlar ve renk paletleriyle uyumlu olması için de kırmızı ve titanyum gri iki renk seçeneği var.

Performans ve Teknolojik Uyum

Elbette tasarımı güzel deyip geçemeyiz, bir hafıza modülünün performansı da şüphesiz çok önemli bizim için. SPECTRIX D41 bu konuda da beklentileri karşılıyor. 2666MHz'den başlayarak 5000MHz'e kadar uzanan bir frekans aralığı sunuyor. Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 2.0 desteği sayesinde, hafıza modülünü kolayca hız aşırtabilir ve sisteminizin kararlılığını artırabilirsiniz. Oyun performansınız ne kadar artar bilemem. ADATA’nın bu hafıza modülleri, en yeni AMD platformlarıyla da uyumlu olacak şekilde test edilmiş ve doğrulanmış. Yani AMD kullanıcıları da bu performans canavarından faydalanabiliyor.

Ancak performans ve estetiği bir araya getirirken, uyumluluk konusunda da dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle RGB kontrol yazılımları arasında bazen çakışmalar yaşanabiliyor. Özellikle seçtiğiniz aydınlatma yazılımını kullanırken, diğer yazılımlar birbirine girmemesi gerekir. Ayrıca paket içinde ihtiyacınız olan bellek miktarını karşılamalı. Belleklere ne kadar, “Şimdi bu kadar olsun sonra arttırırız” diyebilsek de aslında bu çok da iyi bir fikir değil. Bizim incelediğimiz model 16GB x2 modül yapısı yani 32GB kapasite ile baştan dertlerimizi çözüyor. Ayrıca CL 18-22-22 zamanlaması, frekans ve kapasite düşünülünce gayet iyi.

Bilgisayar bileşenleri arasında seçim yaparken, performans kadar estetik ve uyumluluğun da önemli olduğunu unutmamak gerekir. XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB, bu üç önemli kriteri başarıyla bir araya getiriyor. Hem günlük kullanım hem de yoğun oyun seansları için uygun bir hafıza modülü arıyorsanız, SPECTRIX D41 sizin için ideal bir seçenek olabilir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum