Doom 64 Sadece Nintendo Switch'e Mi Gelecek?

Bethesda'dan gizemli mesaj

1997 yılında yalnızca Nintendo 64'e özel olarak yayınlanan bir Doom oyunu vardı: Doom 64. Bu, bir Doom oyununun Nintendo 64 portu değildi, başlı başına ayrı bir oyundu ve Doom oyunlarının da devamı niteliğindeydi (Final Doom'un sonrasında geçiyordu). Nintendo 64 emülatörü sayesinde PC'de de oynamak mümkündü ama başka hiçbir konsola port edilmemişti bu oyun. Tabii bir de kaynak portu olan Doom64 EX vardı, onu da unutmamak lazım.

İşte bu 'nadir' oyun şimdi daha geniş kitlelerle buluşacak çünkü Bethesda, Nintendo Direct sırasında Doom 64'ün Nintendo Switch'e geleceğini duyurdu.

Nintendo Direct sırasında duyurulan oyunlarda, oyun başka platformlara gelecek olsa da bu durum belirtilmiyor. Acaba Doom 64 için de benzer bir durum var mı, nihayet bu oyunu Nintendo dışındaki platformlarda da görebilecek miyiz diye düşünürken Bethesda'nın konuyla ilgili tweet'i bu sorunun cevabının olumlu olabileceğini gösterdi.


Twitter'dan yöneltilen "oyun başka platformlarda da yayınlanacak mı?" sorusuna resmi Doom Twitter hesabı "çok iyi olurdu" cevabını verdi. Eğer başka platformlara gelecek olmasa da resmi hesap bu soruya olumsuz cevap verirdi, böyle ağzımıza bir parmak bal çalmazdı diye düşünüyorum :)

Avustralya derecelendirme kuruluşunun sayfasında ortaya çıkan Doom 64'ün de çok platformlu bir oyun olduğu belirtilmişti, bu da ayrı bir işaret diyebiliriz.

Doom 64, (şimdilik) Nintendo Switch için 22 Kasım'da çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum