Doom Eternal, Rage 2, Wolfenstein: Youngblood ve Fallout 76 Steam’e Geliyor

Bethesda çark etti

Fallout 76’yı sadece Bethesda Launcher üzerinden satan ve Steam’i es geçen, kesin bir ifade kullanmasalar da sonraki oyunlarının tamamını sadece kendi siteleri üzerinden satabileceklerinin sinyalini veren Bethesda’dan az önce önemli bir açıklama geldi.

Ünlü oyun stüdyosunun sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruya göre RAGE 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot ve DOOM Eternal oyunlarının tamamı Steam üstünden satışa sunulacak. Stüdyo ayrıca olaylı DVO’su Fallout 76’yı da bu yılın sonlarına doğru Steam’de satışa çıkaracağını duyurdu.

Clipboard01

Fallout 76 zaten hataları ve pek de eğlenceli olmayan oyun yapısıyla çok az kişinin beğenisini toplayabilmiş, hatta son zamanlarda Xbox kolu alanlara oyun bedava olarak verilir olmuştu. Görünen o ki Bethesda Launcher üzerinden de yeterince satış rakamı elde edemediler ve Steam’deki yoğun kullanıcı sayısı sayesinde durumu biraz daha toparlamayı umuyorlar.

Ayrıca stüdyo bu açıklamayla son zamanlardaki gelişmelerin aksine Epic Games Store’un özel oyun kervanına katılmayacağının da sinyalini vermiş oldu. Tabii bu oyunlar Steam’in yanı sıra orada da satışa sunulacaktır büyük ihtimalle ama en azından 1 yıllığına tek bir mağazadan almak zorunda bırakılmayacak, tercih ettiğimiz satış noktasını kullanacağız. Tüm oyunlar Steam’le aynı anda Bethesda Launcher’da da satışa sunulacak.

Şu durumda hayıflanabileceğimiz tek nokta Bethesda’nın bir Türkiye dağıtımcısının bulunması… Yani bu oyunlarda doları 1.5 kurundan hesaplamayı unutun.

Fallout 76’yı hiç sevmezdim ama tamamen maddi… ay, şey… duygusal sebeplerden ötürü iyi ki çıkmış, iyi ki başarısız olmuş diyorum. Bunun şerefine DOOM 2016’nın ama menü müziği iyi gider…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum