Doom Eternal'ın Bestecisi Bir Daha id Software İle Çalışmak İstemiyor

Mick Gordon'u kızdırmışlar

Mick Gordon oyun dünyasının önemli isimlerinden biri, son derece başarılı bir besteci. 2016 tarihli Doom için bestelediği müzikler aralarında DICE Orijinal Müzik Bestesinde Üstün Başarı Ödülü, SXSW Müzik Bestesinde Mükemmellik Ödülü, The Game Awards En İyi Müzik / Ses Tasarımı ödülü gibi son derece değerli ödüller kazanmıştı.

Doom Eternal'ın soundtrack albümü de Gordon'un bestelerinden oluşuyor, ancak soundtrack albümündeki farklılık dikkatli kulaklardan kaçmamış. Twitter kullanıcısı @thatACDCguy geçen gün Doom 2016'daki orijinal BFG Division ile Eternal albümündeki BFG 2020 remiksi karşılaştırmış ve iki parçanın dalga boyları arasındaki farkı ortaya çıkarmış. Yani Eternal'daki parçaların dinamik aralığı daha düşük, bu da sanki tüm enstrümanlar aynı seviyede ses veriyor gibi bir durum ortaya çıkarıyor. Gerçekten de grafikte oyunun dalga boyunun neredeyse düz olduğu görülüyor.

"Mick Gordon benden çok daha yetenekli bir ses mühendisi. Ondan çok daha iyisini beklerdim. Müziğin kendini muhteşem ötesi ama resmi soundtrack albümündeki miksaj cidden korkunç" diyen that ACDCguy'a cevap bizzat Mick Gordon'dan gelmiş ve ünlü besteci "bu parçaların miksajını ben yapmadım, kesinlikle bu şekilde yapmazdım. Miksajında bulunduğum birkaç şarkıdaki farkı göreceksiniz zaten" demiş. Bahsettikleri de Meathook, Command and Control gibi parçalar.

Konuya değinenler müziği katledenin Bethesda olduğunu düşünüyor. "Yalnızca Gordon'un işini mahvetmekle kalmadılar, onunla ilişkilerini de kopardılar" demiş mesela bir yorum. Resetera'daki başlıkta Gordon'un bu konuya dair çeşitli açıklamalarını da görebilirsiniz. Geçtiğimiz aylarda da Doom Eternal'dan önce yayınlanan bir şarkının coverına "bu şarkıdaki tüm o aptalca zaman işareti değişiklikleri pazarlamada çalışan birinin bu şarkıyı hiçbir müzikal bilgisi olmadan bir araya getirmesinin bir sonucu" diyerek durumdan memnuniyetsizliğini bildirmişti.

"id Software yeni bir Doom oyunu geliştirmek isterse orada olacak mısın?" sorusuna ise "bir daha birlikte çalışacağımızı sanmıyorum" diyerek cevap vermiş Gordon. Bethesda'nın soundtrack albümüne müdahalesine oldukça kızgın olduğu belli.

PCGamer'ın konuyla ilgili sorusuna da şu cevabı vermiş Mick Gordon. "Ortaya çıkardığım işlerle gurur duyuyorum. Benim tek yaptığım şey bu, sahip olduğum tek şey, buna kalbimi ve ruhumu katıyorum.". Hala daha durumu idrak etmeye çalıştığını söyleyen Gordon daha fazla yorum yapmamış.

YORUMLAR
DrKllr
21 Nisan 2020 14:49

Gerçekten de aradaki fark belli oluyor ama. Nerde Doom 2016 daki BFG Division, At Doom's Gate, Hellwalker, Rip & Tear, Rust,Dust and Guts, nerde Doom Eternaldaki müzikler. Neyse adam başarılı ve yaptığı müziğin bir şekilde devamı gelecektir.

Parolamı Unuttum