Doom Eternal'ın Yeni Oyun Motoru 1000 FPS'ye Kadar Çıkabiliyormuş

Canavar konfigürasyona sahip olanlara duyurulur

Doom Eternal adeta FPS sınırlarına meydan okuyacak gibi duruyor. id Software'in baş motor programcısı Billy Khan, yeni oyun motoru sayesinde Doom Eternal'ın saniyede 1000 kareye kadar çizim yapabildiğini söylüyor ve bunun bir üst sınır olmadığını da belirtiyor.

Doom Eternal, id Tech 7 motorunu kullanıyor ve özel olarak optimize edilen bu motor id Tech 6 ile yapılamayan bazı şeylerin de önünü açmış durumda.

"Eğer doğru donanıma sahipseniz oyunda 1000 fps'ye kadar ulaşabilirsiniz, bizim sahip olduğumuz maksimum buydu. Bir üst sınır yok. Burada sadece test için kullandığımız bir donanım vardı, onda bile saniyede 400 kareye kadar çıkabildik. diyor Khan. Billy Khan bu motor sayesinde oyunun uzun süre yaşlanmayacağının da altını çizmiş ve oyunun yeni donanımların da gücünden faydalanacak şekilde geliştirildiğini söylemiş, yani yeni donanımlar geldikçe oyunun fps sınırı da yükselmiş olacak.

Stüdyo yönetmeni Marty Stratton oyunun id'nin bugüne kadar yaptığı en iyi oyun olduğunu söyleyerek merakımızı daha da arttırmaya başardı. Doom Eternal tüm dünyada 20 Mart tarihinde piyasada olacak ve PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

Oyunun Steam fiyatının geçtiğimiz günlerde indirime girdiğini ve 199 liradan satılmaya başlandığını hatırlatayım.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
2 Mart 2020 20:50

Bethesda diğer oyun firmaları gibi sadece grafik kasmıyor, optimizeyi de geliştirmeye uğraşıyor.Bunu bu habere göre değil, şimdiye kadar oynadığım hikayeli oyunlarına bakarak söylüyorum.

Parolamı Unuttum