Doom Patrol'da Kim, Kimdir?

Bütün acayip kahramanlar, toplanın!

DC'nin yayın servisi olan DC Universe'ün yeni dizilerinden Doom Patrol'ü seyretmeye başlamışsınızdır, ya da tümünü birden seyretmek için ilk sezonun tamamlanmasını beklemişsinizdir. Artık daha fazla beklemenize gerek yok, çünkü dizinin ilk sezonu bugün (24 Mayıs) yayınlanan Ezekiel Patrol isimli bölümle (hem de sürpriz bir sonla) sona erdi.

Hazır ilk sezon sona ermişken özellikle de garip karakterleriyle dikkat çeken bu diziyi mercek altına yatırdığımız yazımızı hatırlatmaya karar verdik. Zaten Doom Patrol takımı ilk kez My Greatest Adventure adlı çizgi romanın 80. sayısında karşımıza çıkmış ve "Dünyanın En Acayip Kahramanları" mottosuyla akıllara kazınmıştı.

Peki ekibin bu acayip kahramanları kimler? Ekibin baş düşmanı olan Mr. Nobody aslında kim?


Robotman (Clif Steele)

doompatrolrobotman

1988 yılına döndüğümüzde, para ve ün içinde yüzen Clif Steele oldukça başarılı bir araba yarışçısıydı ama işler pek istediği gibi gitmedi. Korkunç bir kazanın ardından vücudu paramparça olan Steele'in sadece beyni kurtarılabildi. Sonrasında bu beyin süper güçlü ve neredeyse yok edilemez bir robot vücuda aktarıldı. Fakat bu vücudun çok büyük yan etkileri bulunuyordu. Steele bir daha asla güzel bir yemeği tadamayacak, güzel bir koku alamayacak veya dokunduğu bir şeyi hissedemeyecekti. Mumya Üçlemesi'nden de tanıdığımız Brendan Fraser tarafından canlandırılan Robotman karakteri, Doom Patrol'ün en ikonik karakterlerinden birisi. Hatta Doom Patrol'ün zaman içerisinde değişen takımlarında her zaman sabit kalan tek kişi.

The Chief (Dr. Niles Caulder)

doompatrolchief

Muhteşem bir mühendis ve doktor olan Dr. Niles Caulder hayatını olağanüstü durumlara adamış bir bilim insanı. Normal doktorların müdahale edemeyeceği hastalar üzerine yoğunlaşan Dr. Caulder bunu yaparken maddi anlamda da sıkıntılar yaşamıyor. Çok zengin bir ailenin tek mirasçısı olan Niles Caulder'i dizide James Bond filmlerinden de hatırlayacağımız Timothy Dalton canlandırıyor. Dizide X-Men'in Charles Xavier'ı gibi evini "talihsiz" kahramanlara açan Doktor, lakabı olan Şef'in hakkını verecek gibi duruyor. Çizgi romanlarda oldukça karmaşık bir geçmişe sahip olan Şef, bir dönem kötü adam olarak da gösterildi. Bunun en büyük sebebi ise hastalarının yaşadığı sakatlıklar ve olaylardan sorumlu olmasıydı. Bakalım Dr. Niles Caulder'in bu yönü dizide işlenecek mi?

Elasti-Woman (Rita Farr)

doompatrolelastiwoman

Hollywood'un eski dönem büyük aktrislerinden olan Rita Farr, Afrika'da gerçekleşen bir film çekimi sırasında garip bir sıvıyla temasa geçer ve kendisini akışkan bir halde bulur. Oldukça güzel bir kadın olan Rita Farr, bu andan itibaren "ucube" olarak yaftalanır ve kariyeri biter. Bu çirkin halinden dolayı insan içine çıkmak istemeyen Rita, kendisini Doktor Caulder'in malikanesinde gizler ve güzel eski günleri yad etmeye başlar. Şef'in de yardımıyla güçlerini kontrol etmeye başlayan Rita Farr, zaman içerisinde bu konuda ustalaşır. Afrika'da başına gelen kaza ona inanılmaz güçler bahşetmiştir. Kendisini istediği gibi küçültüp, büyütebilen Elasti-Woman ayrıca istediği bir uzvunu da uzatabilmektedir. Daha önceden Two and a Half Men ve How I Met Your Mother dizilerinden hatırlayacağımız April Bowlby'nin canlandırdığı Rita Farr çizgi romanlarda ayrıca altın madalya sahibi bir yüzücüydü.

Negative Man (Larry Trainor)

doompatrolnegativeman

1961 yılında Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından Project Mercuryiçin test pilotu olarak seçilen Larry Trainor'un hayatı bu uçuştan sonra tamamiyle değişti. Evli ve iki çocuk babası olan Larry, uçuşunda atmosferin üst katmanlarında radyoaktif bir buluta çarpar, bulutta yer alan "negatif ruh" bildiğimiz saf enerjiden oluşmaktadır. Kazayla birlikte Larry'nin vücudu paramparça olur fakat bu saf enerjinin yardımıyla Larry hayatta kalır. Dr. Caulder'ın özel olarak yaptığı bandajlar sayesinde somut bir şekilde durabilen Larry, olağanüstü güçlere de kavuşur. "Negatif Ruh" ile birleşmesi sonucu radyoaktif olarak enerji üretebilen, enerjiyi emebilen ve uçma yeteneğine kavuşan Larry'nin doğal olarak bir de dezavantajı var. Bu dezavantaj dizide işlenir mi bilemiyorum fakat çizgi romanlarda, vücudu dağıldığı için Negatif Adam ile birlikte hayatta kalabilen Larry, bu ruhtan 60 saniye uzakta kaldığı taktirde komaya giriyor ve sonucunda da ölüyor. Daha önce American Horror Story'den de tanıdığımız Matt Bomer'ın canlandıracağı Negative Man, garip fizyolojisi ve güçleriyle Doom Patrol ekibine önemli bir değer katıyor.

Crazy Jane

doompatrolcrazyjane

Şizofreni hastası olan Jane, kafasının içerisinde 64 farklı kişilik taşıyor ve bu 64 kişinin de kendine has süper güçleri var! Bu "kişilik karmaşası" yüzünden çılgın olarak adlandırılan Jane'in ruh hali tahmin edeceğiniz üzere oldukça değişken. O yüzden onunla iletişim kurmak oldukça güç. Kimi zaman sevecen, kimi zaman gaddar, kimi zaman korkak olan Jane'in diziye katacağı çok şey var. Özellikle diğer takım arkadaşlarıyla yaşayacağı diyaloglar harika sahneler doğurabilir. Orange is the New Black dizisiyle karşımıza çıkan Diane Guerrero'nun canlandıracağı Crazy Jane karakteri çizgi romanlarda ise en parlak dönemini Grant Morrison'un yazdığı Doom Patrol serisinde yaşadı.

Cyborg (Victor Stone)

doompatrolcyborg

Doom Patrol ekibinin en bilindik üyesi muhtemelen Cyborg. Öğrencilik yıllarında harika bir atlet ve oldukça başarılı bir öğrenci olan Victor Stone'un annesi vefat etmiş, babasıyla ise arası oldukça bozuktur. Zaten Victor'un başına ne geldiyse babası yüzünden geldi. Babasını iş yerinde "ziyarete" giden Victor orada meydana gelen bi kaza sonucunda uzaylı teknolojisi olan Motherbox ile birleşir ve Cyborg haline gelir. Tabii burası işin çizgi romanlardaki orijin hikayesi. Dizinin anlattığı orijin hikayesinin başında Victor'un annesi Dr. Silas Stone yer alıyor ve Cyborg'un güçlerini aldığı teknolojinin uzayla hiçbir ilgisi yok. Tamamen yerli dünya malı bir teknoloji. Daha önce Doctor Who'da da yer almış olan Joivan Wade tarafından canlandırılacak Cyborg'un eşofmanlı hali ise oldukça "değişik" olmuş.

Mr. Nobody (Eric Morden)

doompatrolmrnobody

Geldik dizinin baş kötüsüne. Çılgın bir Nazi bilim adamıyla anlaşma yapmamak gerektiğinin en güzel kanıtı olan Eric Morden, süper güçlere kavuşmak için yaptığı anlaşmanın sonucunda insan olmaktan çıkar. İnsan olmaktan çıkar derken, hem psikolojik hem de fizyolojik olarak! Kendisini Mr. Nobody olarak tanımlamaya başlayan Eric, "hikayeyi kontrol etme" gücüne sahip olduğunu düşünüyor. Bir televizyon dizisinde olduğunun farkında olan Mr. Nobody, hem dizinin anlatıcısı hem de baş kötüsü konumundadır. "Üçüncü derece bir kötü adam" olarak kendini tanımlayan Morden'ın güçleri ise oldukça değişik. Deadpool gibi dördüncü duvarı kırmasının yanı sıra diğer insanların akıl sağlığını bozabilmek gibi ilginç bir yeteneğe sahip, ayrıca oldukça garip şekillerde kendisini görmemiz mümkün. Daha önce Firefly dizisinden de hatırlayacağımız Alan Tudyk'in canlandıracağı Mr.Nobody hem hikayenin anlatıcısı hem de kötü adamı olmasıyla Doom Patrol'ü oldukça ilginç bir hale getiriyor.

YORUMLAR
Rigbone
24 Mayıs 2019 20:49

Nasıl tavsiye eder misiniz? Şahsen süper kahramanlı her şeyden bunaldım. En son umbrella academyi izlemiştim onu da eğlenceli karakterleri taşıdı yoksa çoktan bırakmıştım. Artık eskisi gibi heyecanlanamıyorum bu türe. Yeni çıkacaklardan Watchmen ve Swamp Thing ilgimi çekti gerisi yalan dolan geldi.

Decypher
Rigbone
24 Mayıs 2019 22:29

Süper kahramanlardan bunalsan bile gerek Titans, gerek Doom Patrol, gerekse Umbrella Academy farklı ve güzel diziler. Titans'ın bir bölümü zaten Doom Patrol üzerine, istersen ona da göz atabilirsin.

Rigbone
Decypher
25 Mayıs 2019 00:06

Yoruma 3 cevap beklemiyordum kime yanıt vereceğimi şaşırdım yorum kısmının hala aktif olması sevindirdi :) Listeye aldım o zaman Broadchurch'tan sonra bakarım mutlaka ilk sezonu da yeni bitmiş hem.


oe93
Rigbone
24 Mayıs 2019 21:37

eğer süper kahramanlı şeylerden bıktıysan ama halen "süper kahraman da olsun işin içinde ama biraz farklı olsun" diyorsan tavsiye ederim, farklı bi yapısı var, atmosferi biraz daha ilginç, swamp thing kadar karanlık değildir ama mcu kadar günlük gülistanlık da değil.


ocelot1789
Rigbone
24 Mayıs 2019 21:37

Harika bir dizi. Aşırı saçma şeyler var fakat hiç garipsemiyorsunuz, birini bile. Öyle güzel çekiyor ki dünyasına o saçmalıklar sanki gerçeklik gibi oluyor. Cast seçimi cyborg hariç müthiş. Zaten 14. bölümde Mr.Nobody Cyborg ile ilgili harika bir gönderme de yapıyor. İlk 2 bölüm çok kafa yorabilir, anlamsız gelebilir ama izlemenizi tavsiye ederim. Dizi dünyasında taze bir bakış açısı olabilir.


Parolamı Unuttum