Doom'un Switch'te 720p/30fps Olacağı Kesinleşti

Doom'un performansı tatmin edici olacak

Nintendo Switch'te Doom oynamak kulağa sizce de ilginç gelmiyor mu? 1997 tarihli Doom 64'ten beri ilk kez bir Nintendo sisteminde karşımıza çıkmaya hazırlanan Doom'un nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Sonuçta Switch'in docked (kenetlenmiş) değilken aynı performansı göstermediğini biliyoruz ve Doom da üst düzey bir FPS oyunu. Ama Bethesda bu konuda herkesin içinin rahat olmasını söylüyor, çünkü oyun yalnızca 30fps çalışmakla kalmayacak, docked durumda olsun ya da olmasın 720p kalitesinde oynanacak. Zaten yukarıda gördüğünüz resim de doğrudan oyunun Switch versiyonundan alınan bir resim.

Daha önce oyunun demosunu oynayan Digital Foundry sitesi Switch el konsolu modundayken çözünürlüğün dikkat çekici biçimde düştüğünü, görüntünün bazı kısımları bulanıklaştıran dinamik çözünürlük değişikliği tekniğini kullandığını yazmıştı. Doku kalitesinin PC'den en düşük ayarlara eşit olduğu ama hareket bulanıklığı veya görüntü derinliği gibi özelliklerin korunduğunu söyleyen bu incelemede arada bir fps düşüşleri yaşandığı da belirtiliyordu.

Bethesda işte bunun üzerine açıklama yapma gereği hissetmiş olabilir. Her ne kadar oyun her türlü 720p çalışacak olsa da docked durumundayken daha farklı görünecekmiş, Bethesda bunun sebebinin oyunun daha büyük ekranda görünecek olması olduğunu söylüyor. Zaten oyunun Switch portu için id Software ile birlikte çalışan Panic Button da daha ilk günden beri hedefini sabit 30fps oyun deneyimi sunmak olarak belirlemiş.

Bunun dışında Doom'u Switch'te çok oyunculu olarak oynamak isterseniz 9GB büyüklüğünde ayrı bir indirme yapmanız gerekecek. Bunun da sebebi oyunun tek kişilik hikayesinin ve arcade modlarının 16GB'lık kartuşa sığmasını sağlamak. 

Oyun bu yılın sonlarına doğru çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum