Advertisement

Dota 2 Şampiyonları Yapay Zekaya Yenildi

Hiç mi Terminator izlemediniz?

İnsanoğlunun yapay zeka ile ilk resmi savaşı, yapay zeka tarafından kazanıldı. Hala geliştirilme aşamasında olan OpenAI, dünya Dota 2 şampiyonlarını yenmeyi başardı.

Geçtiğimiz sene The International 2018’de PSG.LGD’yi yenmeyi başaran OG ekibi, dünyanın en iyi “insan” oyuncuları olduklarını kanıtlamıştı. OpenAI Five Finals’a katılan OG, rakibine 2-0 yenilerek dünyanın ilk yapay zeka-insan savaşını kaybetmiş oldu.

OpenAI yöneticisi Greg Brockman, OpenAI Five adı verilen sistemlerinin sadece 10 ayda 45.000 yıllık Dota 2 tecrübesi edindiğini belirtti. Bu sayede oyuncuların hareketlerini çözmeyi başaran sistem, taktiksel kararlarda 0 hata yüzdesiyle hareket edebiliyor.

Aşağıdan maçın tamamını izleyebilirsiniz:

İlk oyun oldukça çekişmeli geçse de rakiplerinin oynama tarzlarını öğrenmeyi başaran OpenAI Five, ikinci oyunu sorunsuz şekilde kazanmayı başarıyor.

Asıl işi Dota 2 oynamak olmayan OpenAI Five’ı test etme sırası sizde. Dünyanın en iyi oyuncularını yenmeyi başaran yapay zeka ile savaşmak isteyen takımlar buradan kayıt yaptırabilir. 18 Nisan’da başlayacak turnuvaya 5v5, tekli ya da 2 kişi ile katılabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum