Dota Underlords'a Büyük Bir Güncelleme Geliyor

Yeni sınıflar ve karakterler eklenecek

Valve'ın Auto Chess oyunu Dota Underlords hala beta sürecinde. Yapımcı ekip sevilen oyunun bu süreçten çıkması adına yaptığı güncellemelere hız vermeye başladı. Twitter üzerinden yapılan açıklamada "Big Update" adı verilen yeni güncellemenin içeriklerini paylaşan firma, güncellemenin adının nereden geldiğini gözler önüne serdi.

Oyuna eklenecek dört yeni sınıftan ilki "Insects" yani böcekler olacak. Böcek sınıfı; Broodmother, Nyx Assassin ve Weaver ile güçlenecek ve halihazırda oyunda bulunan Sand King ile tamamlanacak. Dört Insect sınıfından karakteri topladığınızda tahtada ufak örümcekler belirecek ve rakiplerinize saldıracak. Bu örümcekler tarafından hasar alan karakterlerin başarılı bir saldırı uygulama şansı düşecek.

Şimdilik bu yeni sınıfın hangi kompozisyonlar ile iyi gidebileceği konusu muamma. Son dönemlerde oldukça üst sıralarda bulunan fiziksel saldırı kompozisyonları karşısında oldukça etkili olacağı belli olan böcekler, AOE saldırıları bulunan Mage kompozisyonları karşısında güçsüz kalacak gibi görünüyor.


İkinci yeni sınıfımız ise Healer sınıfı olacak. Bu ekibe yeni katılan karakterimiz Dota 2'nin sevilen şampiyonlarından olan Dazzle olacak. Dazzle, yeteneği sayesinde takım arkadaşlarına can basabilecek ya da rakiplerin canını götürebilecek. Healer sınıfında Dazzle'a; Enchantress, Warlock, Omniknight ve Necrophos eşlik edecek.

Healer sınıfı tamamlandığında ise takımdaki can basma yeteneklerinin etkisi artacak. Doğal olarak bu kompozisyon Knight sınıfı ile uyum gösterebilir. Şimdilik kulağa çok OP gelen bu yeni kompozisyonu merak içerisinde bekliyoruz.

Açıklanan güncellemeler arasında Champion ve Brute sınıfları da bulunuyor. Champion sınıfı oyuna eklenecek Legion Commander ile oluşturulabilecek ve tahta üstündeki tüm buff'larınızı kullanabilecek. Brute sınıfı ise saldırdıkça daha fazla hasar vermeye başlayacak.

Oyuna toplamda 12'den fazla şampiyon eklenecek. Bu da karakterlerin yükseltilme şansını oldukça düşürüyor. Valve buna da bir çözüm bularak hem oyun dinamiklerini değiştiren hem de sürekli yeni şeyler denemenize olanak sağlayacak bir sistem geliştirmiş. "Kodes" adı verilen bu sistem sayesinde her 24 saatte belirli kahramanlar kilit altında olacak. Bu sayede şampiyon havuzundaki sayı düşecek ve karaktereleri geliştirmek daha hızlı olacak.

Dota Underlords'un 1. sezonu adım adım yaklaşıyor. Bakalım bu yeni güncellemeler oyuna olan ilgiyi artırabilecek mi...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum