Dragon Age 4’ün Kreatif Direktörü, BioWare’den Ayrıldı

“Karşılıklı anlaşmayla” diyorlar

Matt Goldman, 23 yıldır BioWare’de görev alan bir isim. Kendisi son olarak Dragon Age 4’ün kreatif direktörlük görevini üstlenmişti. Yapılan açıklamayla bu görevinden ve BioWare’den ayrıldığı ilan edildi.

BioWare’in Başkanı Gary McKay’in konu hakkında şirket çalışanlarına gönderdiği e-posta şu şekilde:

“Matt Goldman’in BioWare’den ayrıldığını sizlere bildirmek için bu e-postayı paylaşıyorum. Kendisiyle karşılıklı olarak anlaştık ve bugün onun şirketteki son günü. Matt’in ayrılışı’nın sizler üzerinde ve oyunun geliştirilme süreci üzerinde etki bırakabileceğinin farkındayız. Üst düzeyde bir Dragon Age oyunu çıkarmak yönündeki hedefimizden vazgeçmediğimiz ve BioWare'in standartlarına uygun olmayan bir oyun çıkarmayacağımız konusunda sizleri temin ederiz. EA yönetim kademesi ve bizler, stüdyo yönetimine ve bu oyun üzerinde çalışan personelimize, vizyonumuzu ileriye taşımak konusunda sonuna kadar güveniyoruz.”

Goldman’in görevinden ve stüdyodan neden ayrıldığı hakkında bir açıklama yapılmış değil. Aynı şekilde yerine kimin getirildiği de henüz açıklanmadı.

Böyle bir ayrılış ardından akla gelebilecek ilk soru elbette oyunun geliştirilme sürecinin bundan ne kadar etkileneceği. McKay, bu konuda bir sorun yaşamayacaklarını ifade ediyor. Böyle olup olmadığını önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum