Dragon Age 4'ün Tevinter'de Geçeceği Kesinleşti

Zaten biliyorduk ama kesin bilginin tadı ayrı

Dragon Age 4'ün daha önce gitmediğimiz bölgelerden biri olan Tevinter'de geçeceğine dair çok kuvvetli iddialar vardı ve nihayet bu söylentilerin kesinleştiğini söyleyebiliyoruz.

Dragon Age: Inquisition'ın Trespasser DLC'sinin sonunda The Inquisitor'u Tevinter Imperium haritasına bıçak saplarken görmüştük. Zaten bu sahnenin ardından bundan neredeyse 5 sene önce bile "bir sonraki Dragon Age, Tevinter'de mi geçecek?" soruları sorulmaya başlamıştı. Geçen seneyse BioWare'in yayınladığı Tevinter Nights isimli kısa hikaye koleksiyonu bu iddiayı bir kez daha alevlendirdi. Kesin bilgi ise BioWare'in 25. yıldönümünü kutlayan BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development kitabından geldi.

Eurogamer'dan Tom Phillips bu kitabı almış ve içerisinde resmi teyit mesajını görmüş:

"BioWare yirmi beşinci yılına girerken Dragon Age ekibi de kod ismi Morrison olan, Dragon Age: Inquisition'ın uzun süredir beklenen devam oyunu üzerinde çalışıyor" yazıyor "Tevinter Bound" isimli sayfada.

"Mark Darrah'ın baş yapımcılığı altında geliştirilen oyun, Inquisition ve Trespasser'daki olaylar Thedas'ı sonsuza dek değişmekle tehdit ederken oyuncuları Tevinter'e götürecek."

Tabii bu kitap yayına hazırlandıktan sonra Mark Darrah BioWare'den ayrılmıştı, o kısmı değiştirmeye vakit bulamamışlar anlaşılan. Kitapta Antiva City, Nevarra, Rivain, Deep Roads'tan da görseller var.

Dragon Age 4'ün ne zaman çıkacağı belli değil, ama Electronic Arts 2022 Nisan ayı sonrasını işaret etmişti.

YORUMLAR
MSelm
26 Ocak 2021 11:51

Dragon Age <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Parolamı Unuttum