Dragon Quest XI S - Definitive Edition, Switch Portu Olacak

Orijinal oyuna sahip olanlar güncelleme yapamayacak

Dünkü Xbox Games Showcase sırasında gösterilen Dragon Quest XI S - Definitive Edition, sadece PC ve Xbox One için değil, PlayStation 4 için de duyuruldu. Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age 2018 yılında hem PC, hem de PS4 için yayınlanmıştı; ancak bundan bir sene sonra oyun Nintendo Switch için daha da geliştirilmiş halde çıktı.

Switch versiyonu aslında teknik olarak orijinal oyundan üstündü. Oyunun soundtrack albümü tamamen elden geçirilmiş ve orkestra eşliğinde icra edilmişti. Oyuna harika bir 2D modu eklenmişti, ayrıca yeni yan görevler ve fotoğraf modu da vardı. Switch versiyonunun diğer versiyonlara göre tek handikapı çözünürlüğü ve kare çizim sayılarının daha düşük olmasıydı ama bu da Switch'in teknik yeterliliğiyle alakalıydı.

Duyurulan bu yeni Dragon Quest XI S - Definitive Edition oyunu işte bu versiyonu baz alacak. Yani daha önce Switch'e portlanan oyun, şimdi de gerisin geriye PC, PS4 ve Xbox One için portlanıyor diyebiliriz. Ancak bu oyuna sahip olmak isteyenler, oyunu baştan satın almak ve tam fiyatını ödemek durumunda olacak çünkü Square Enix bunun ücretsiz (veya ucuz) bir güncelleme olacağına dair hiçbir beyanda bulunmadı. Oyunun resmi Japon sitesinde de, hali hazırdaki Dragon Quest XI sahipleri için güncelleme imkanı görünmüyor.

Ayrıca oyunun SSS sayfasında oyunun Nintendo Switch versiyonun portu olduğu ve bu yüzden grafiklerinin de PlayStation 4'teki orijinal Dragon Quest XI ile aynı olmayacağı söylenmiş. Burada PC ismi geçmemesi de ilginç.

DRAGON QUEST® XI S: Echoes of an Elusive Age™ - Definitive Edition, Steam sayfasında da göreceğiniz gibi 209 liradan satışa sunulmuş durumda ve çıkış tarihi de 4 Aralık. Bu durumda oyunu Game Pass üzerinden oynamak en mantıklısı gibi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum