DualSense Tetiklerinin Bozulduğunu Söyleyenlerin Sayısı Artıyor

Yeni bir joy-con vakası mı?

Başta Reddit olmak üzere çeşitli formularda Dualsense'lerinin adaptif tetiklerinin bozulduğunu söyleyen PS5 kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor.

İlk başlarda tetiklerinin bozulduğunu söyleyen kullanıcı sayısı azdı ve bunun hatalı kullanımdan kaynaklanıyor olabileceği düşünülüyor ve bu durumlar istisna olarak görülüyordu. Ama sayının giderek artması, ortada farklı bir problem olup olmadığı sorusunu doğuruyor.

Örneğin örneklerden birinde bir oyuncu Miles Morales oynarken R2 tetiği bir anda boşa basmaya ve tepki vermemeye başlamış. Diğer örneklerde de aniden bir kopuş hissi ve tetiklerin hassasiyetini yitirdiği söylenmiş. Ufak bir arama yapınca Reddit'te bu sorundan bahseden 1000'in üzerinde mesaj görülüyor.

Mesajların büyük çoğunlukla ortak yanı ise R2 tetiği üzerine olması, genellikle de sorun yerinden çıkmış bir yay oluyor.

Oyuncular oyun oynamaya devam ettikçe ve daha çok PS5 konsolu satıldıkça bu sorunla karşılaşan oyuncu sayısı da artacak gibi görünüyor. Nintendo Switch'in o ünlü 'drift yapan' joy-con problemi de birkaç örnekle başlamış, zaman içinde çok sayıda kullanıcı bu sorundan mağdur olmuş ve Nintendo da sorunu kabul edip özür dilemişti.

YORUMLAR
f8r7t
3 Ocak 2021 21:31

Umarım nazar değmez. :)

cavegamer3530
24 Aralık 2020 13:01

İlk duyduğumda demştim kendi kendime bunlar bozulacak illa diye okadar karmaşık bir teknoloji sürekli stres altında e tabi bozulur 6 senede 4 tane dualshock değiştirdim o bile okadar bozuluyorsa bununda bozulması normal alırsam adaptive triggerları direk kapatacağım 

creepylord
cavegamer3530
25 Aralık 2020 11:12

O kadar belliydi ki, gördüğüm her yerde benzer görüş hakimdi zaten. Özellikle sabah akşam online oyunlara çöken kitleye dayanmaması çok normal. :D Bunu düşünmemiş olma ihtimalleri de olduğunu sanmıyorum. Bakalım ne yapacaklar.


Parolamı Unuttum